Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mijn Keukentuintje organiseert 2e Nationale Moestuintelling

"Hoe meer moestuinen, hoe meer vers we eten"

Voor het 2e jaar op rij organiseert het digitale platform Mijn Keukentuintje de Nationale Moestuintelling (#NMT). Heel Nederland wordt gevraagd aan te geven hoe en wat zij moestuinieren. In de week na IJsheiligen worden de resultaten gepresenteerd.



Het doel van deze telling licht marketingmanager Sjoerd Jochems namens telersvereniging Fossa Eugenia toe: "Met de data uit deze jaarlijks terugkerende actie leggen we het verband tussen moestuinieren en versconsumptie. Vorig jaar konden we al interessante informatie laten zien en een leuke infographic tonen met de inzichten. Ook dit jaar roepen we heel Nederland op om weer mee te tellen… Dit doen we het liefst met zoveel mogelijk andere moestuinprojecten en versinitiatieven, partners en liefhebbers van groenten en fruit. Samen kunnen we van de Nationale Moestuintelling weer iets moois maken!"

Landelijke Leefstijlcampagne
De missie van het digitale platform over vers en moestuinieren is 'Nederland verversen'. Jochems: "Onze theorie luidt: hoe meer moestuinen, hoe meer vers we eten." Met dit soort activiteiten zorgt Mijn Keukentuintje niet alleen voor bewustwording, maar stimuleren ze juist ook het 'doen'. Los van de gezondheidsclaim moet het vooral leuk zijn om met vers en verse ingrediënten bezig te zijn. In de tuin én in de keuken.

Voor meer informatie:
www.mijnkeukentuintje.nl
Publicatiedatum: