Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sicilië verwacht weer goed bio-wortelenseizoen

"De volumes nieuwe wortelen zullen naar verwachting vergelijkbaar zijn met die van vorig jaar. Vanwege de lage temperaturen gedurende de wintermaanden zal het seizoen wel wat later aanvangen," legt Roberto Giadone uit, directeur van Natura Iblea. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van biologische wortelen en is gevestigd in Sicilië.




Natura Iblea verwacht zo'n 4.800 ton wortelen te oogsten en zal ook gele en paarse wortelen op de markt brengen. "De kwaliteit in Ispica en Scicli is uitstekend. We hebben wel wat problemen in Syracuse gehad als gevolg van de hevige regenval in februari."




De Europese markt
De vraag is levendig, met name op de Scandinavische en Duitse markt. "De laatste twee jaar ligt de gemiddelde prijs op €0,70 per kilo voor verpakte wortelen. Vorig jaar waren de volumes ontoereikend om alle Europese markten te beleveren, omdat de vraag in mei en juni zeer sterk was."

Overproductie komt volgens Gadione doorgaans alleen in de conventionele wortelteelt voor en de volumes biologische kwaliteitswortelen zijn beperkt. Natura Iblea is GlobalGAP-, I.F.S.- en IGP-gecertificeerd en heeft een Grasp-garantie. 



Coop Denemarken is één van de beste klanten van Natura Iblea. "In Denemarken stelt men hoge eisen aan voedselveiligheid en de rechten van werknemers. We leveren biologische wortelen van de beste kwaliteit aan deze markt en we voldoen aan alle criteria. Grote Europese distributeurs hanteren hoge eisen en niet alle producenten zijn in staat hier aan te beantwoorden. Dit is de reden dat er zo weinig wortelen van hoge kwaliteit op de markt zijn."



Directe concurrentie
De Siciliaanse wortelen worden gewaardeerd vanwege hun unieke organoleptische eigenschappen (zoetheid, knapperigheid, smaak) maar ook Spanje en Israël hebben hun aanwezigheid op de markt de laatste jaren uitgebreid.

"Bio-wortelen uit Israël worden in woestijngebieden geteeld waardoor zij over andere kenmerken beschikken. Om deze reden beschouwen we ze niet als directe concurrenten. Daarnaast hebben Israëlische producten niet altijd de voorkeur op de Europese markt omdat er bij de teelt gebruik gemaakt wordt van Palestijnse arbeiders."



"De Spaanse volumes groeien maar zijn nog niet vergelijkbaar met die van ons. Sicilië heeft een wortelareaal van 2.900 hectare dat in april, mei en juni nog verder zal groeien."

Het bio-wortelseizoen 2017 zal volgens verwachting verlopen. "Wanneer de orders voor week 18 binnenkomen, zullen we echter een duidelijker beeld krijgen omdat de import in heel Europa dan van start gaat."


Voor meer informatie:
Roberto Giadone - email sale@naturaiblea.it
Natura Iblea Srl
C.da Marabino c.p. 19
97015 Ispica (RG)
Tel.: (+39) 0932 955696
Fax: (+39) 0932 954489
Email: naturaiblea@naturaiblea.it
Web: www.naturaiblea.it
Publicatiedatum: