Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Minder Spaanse producten op de Engelse markt

Na weken en misschien wel maanden waar er vooral Spaanse en Marokkaanse producten geleverd werden aan winkels in het Verenigd Koninkrijk, zijn er nu weer vooral Nederlandse en binnenlandse producten in de Britse supermarkten te vinden. 

Volgens de laatste data van marktinformatie service ProduceView biedt alleen de Lidl Spaanse komkommers aan, nu tegen een prijs van 49 pence. Waitrose, M&S en Asda hebben komkommers van Britse telers en Aldi, Co-op, Morrisons, Sainsbury en Tesco bieden Nederlandse komkommers aan. De gemiddelde prijs voor een komkommer is 50 pence. Co-op heeft de duurste komkommers (59 pence), terwijl de komkommers bij de Aldi en de Lidl het goedkoopst zijn (49 pence).

Wat paprika's betreft verdwijnt Spanje ook langzaam van de radar. Bij Sainsbury, Asda en M&S zijn nu Nederlandse paprika's te vinden. Britse paprika's zijn te vinden bij Morrisons en Waitrose. Alleen Lidl en Aldi bieden nog Spaanse paprika's aan, terwijl Co-op zowel Nederlandse als Spaanse paprika's op voorraad heeft.

Vleestomaten zijn deze week beschikbaar uit Spanje, Marokko en Nederland. Voor een doosje met zes Marokkaanse vleestomaten betaal je 69 pence bij Asda. Co-op biedt een doosje met zes vleestomaten uit Spanje aan voor hetzelfde bedrag. Waitrose, Aldi en Lidl bieden een doosje van zes Nederlandse vleestomaten aan voor respectievelijk 75 pence, 65 pence en 67 pence. 

Market Intelligence Services Ltd
BGA House, Nottingham Road, Louth, Lincolnshire, LN11 0WB
United Kingdom
T: +44 (0)1507 353796
F: +44 (0)1507 600689
Email: info@produceview.co.uk
www.produceview.co.uk

Publicatiedatum: