Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jos Veugen, Frans Veugen Bedrijfshygiëne

"Hoger rendement persluchtinstallatie met nieuwe sproeikop"

Tholen - Veugen heeft voor de Halofog een nieuwe sproeikop ontwikkeld. Bij de nieuwste versie van de Halofog is er minder persluchtcapaciteit nodig. Voorheen was er nog voor de Halofog 2000 liter per minuut aan perslucht nodig. Door het gebruik van de nieuwe sproeikop neemt de hoeveelheid perslucht af naar 700 liter per minuut. Het effect van het vernevelapparaat blijft hetzelfde. Er wordt minder perslucht gebruikt, waardoor de vernevelcapaciteit iets lager is. Het rendement van de sproeikop, het omzetten van energie in vernevelcapaciteit, is relatief hoger.


 
Telers kunnen de nieuwe sproeikop op hun bestaande persluchtapparaat aansluiten. Jos Veugen: "Met een gebruik van 2000 liter perslucht per minuut schoot de capaciteit van de bestaande persluchtinstallatie op het bedrijf soms te kort. Het aanschaffen van een nieuwe persluchtapparaat is duur. Met deze nieuwe sproeikop is dat probleem opgelost. Door het ontwikkelen van een nieuwe sproeikop die minder perslucht nodig heeft, is de techniek voor meer mensen beschikbaar."



De Halofog is een vernevelapparaat met een capaciteit van 40 tot 300 liter per uur. Dit grote verschil is afhankelijk van de configuratie. Het apparaat is geschikt voor het vernevelen van temperatuurgevoelige gewasbeschermingsmiddelen. Het apparaat wordt ook vaak gebruikt voor de verneveling van desinfectiemiddelen. De Halofog is onderhoudsvriendelijk, omdat er gebruik wordt gemaakt van perslucht.
 
Voor meer informatie:
Frans Veugen Bedrijfshygiëne B.V.
Pannenweg 329
6031 RK Nederweert
T: (0495) 46 01 88
E: jos@fransveugen.nl
www.fransveugen.nl