Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Civic Farms bouwt een verticale farm van 20.000 m2 in Biosphere 2

Binnenkort kunnen er groenten geoogst worden in het Biosphere 2 complex van de Universiteit van Arizona. Op Earth Day zal het bedrijf Civic Farms beginnen met de bouw van een nieuwe verticale boerderij van 20.000 m2 aan de westzijde van Biosphere 2.

Civic Farms zal de ruimte huren van de Universiteit van Arizona voor een bedrag van $15.000 per jaar. De nieuwe verticale farm heeft bekend gemaakt meer dan $1 miljoen in het gebouw te investeren. Ook zullen ze gedurende vijf jaar $250.000 investeren om in samenwerking met het Controlled Environment Agriculture Center van de universiteit student-onderzoekers aan te nemen. 



De bedenker van dit project is Paul Hardej, vicepresident van Turnkey Horticulture Lighting Solutions bij Illumitex en mede-oprichter van het recentelijk opgeheven FarmedHere. Hardej vertelde deze week over zijn nieuwe plannen in een artikel op Tucson.com. "De helft van de ruimte van 20.000 m2 zal gebruikt worden voor productie, terwijl er ook ruimten zullen worden gebruikt voor onderzoek en wetenschappelijk onderwijs. Er zullen meerdere soorten bladgroenten en kruiden worden verbouwd zoals boerenkool, rucola, sla en basilicum. Deze producten zullen worden verpakt en verkocht aan klanten in Tucson en Phoenix."

In het artikel op Tucson.com legt Hardej uit dat hij de kritiek op het groenten telen met Led begrijpt. Toch is hij ervan overtuigd dat voeding met Led telen net zo voordelig kan zijn als met zonlicht. "Telen van groenten in een verticale farm is veel productiever en voorspelbaarder dan telen in een kas. Een verticale farm kan wel 20 tot 100 keer productiever zijn."
Publicatiedatum: