Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veggiebags veroveren Migros Zwitserland

De herbruikbare Veggiebags voor groenten en fruit zijn hun testfase bij Migros Zürich succesvol doorgekomen. Sinds deze week kan men de Veggiebags in alle Migros-filialen in heel Zwitserland kopen.



De herbruikbare transparante Veggiebags voor het verpakken van losse groenten en fruit zijn bij meermaals gebruik een ecologisch alternatief voor plastic tasjes. Wanneer de Veggiebag minstens zes keer wordt gebruikt, is hij minder schadelijk voor het milieu dan een gebruikelijk plastic tasje voor eenmalig gebruik. De nieuwe zakjes zijn kwalitatief hoogwaardig en bestaan voor 100% uit polyester en zijn vrij van schadelijke stoffen. De klanten kunnen de Veggiebag vullen met groenten en fruit naar keuze en de prijsetiketten op de aangenaaide stof op de zakjes plakken. De herbruikbare zakjes kunnen indien nodig probleemloos op 30°C in de wasmachine gewassen worden.
 
"De Veggiebags zijn bij de klanten van Migros Zürich goed ontvangen. We zijn blij dat we dit product nu ook nationaal aan kunnen bieden", zegt Linda Marugg, Category Manager in groenten bij Migros. In de testfase werden meer dan 200.000 Veggiebags verkocht. Wanneer elke Veggiebag, die tijdens de pilotfase verkocht is, twintig keer hergebruikt wordt, betekent dit al een besparing van meer dan 4 miljoen wegwerp plastic tasjes.
 
Met de nationale invoering van de Veggiebags biedt Migros haar klanten de mogelijkheid om een actieve bijdrage te leveren aan de reductie van plastic tasjes. Vier Veggiebags kosten 6,90 Zwitserse frank (6,45 euro) en zijn voortaan in alle Migros-filialen verkrijgbaar.
Publicatiedatum: