Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1,3 miljoen punnets verwacht dit seizoen

REO Veiling verdrievoudigt aanbod frambozen

Op vrijdag 21 april zijn de eerste Belgische frambozen van het nieuwe teeltseizoen verkocht op de REO Veiling. REO-producent Stefaan Pype uit Westrozebeke leverde één doos primeurframbozen van het ras Tulameen af onder de 4AF+ kwaliteit. De doos telt 12 punnets met telkens 125 gram zachtfruit. Met deze primeurverkoop is het frambozenseizoen op de REO Veiling officieel gestart.

Vorig jaar verkocht de REO Veiling 63.000 kg frambozen. Dit jaar verwacht ze een verdrievoudiging van het aangevoerde volume. "Onze prognose geeft een significante stijging weer. We verwachten dit jaar tot 1,3 miljoen punnets van 125 gram", stelt Jurgen De Braekeleer, productmanager zachtfruit van de REO Veiling. "Straks zullen ook andere telers op de markt komen met hun frambozen, wat uiteraard het aanvoervolume vanaf mei zal doen stijgen." Tinos Fruit uit Westkapelle kocht vandaag de frambozen tegen 3,99 euro per punnet. De primeurframbozen zijn uiteraard afkomstig van eigen bodem.



Meer informatie:
Commerciële afdeling REO Veiling
Oostnieuwkerksesteenweg 101
B-8800 Roeselare
Tel. +32(0)51 23 12 69
Fax. +32(0)51 23 12 89
info@reo.be
www.reo.be
Publicatiedatum: