Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiel aardbeienseizoen in Chinese Ganrao

De aardbeien van het teeltgebied van Ganrao, dat onderdeel is van de stand Dongying in de Chinese provincie Shandong, kwamen op 10 november 2016 op de markt. Volgens prognoses loopt het seizoen af rond het begin van juni. "In vergelijking met het vorige seizoen is er nu sprake van een relatief stabiel aanbod aan aardbeien en een eveneens stabiele prijs op de markt," zegt Hong Wang van het aardbeienteeltbedrijf Ganrao's Thousand Villages in Dongying. 


Aardbeien van Ganrao tijdens een kwaliteitswedstrijd


Vers geoogste witte aardbeien

"We telen meer dan 10 aardbeienrassen in onze teeltkassen, waaronder witte aardbeien, rozige aardbeien en poinsettia's. Onze plantage heeft een areaal van ongeveer 6,7 hectare. De stukken terrein die we gebruiken voor de aardbeienteelt zijn op alle locaties even groot. Ook waren de weersomstandigheden van vorig jaar redelijk stabiel. Dit alles bij elkaar heeft ervoor gezorgd dat de totale opbrengst van de aardbeienteelt op dit moment stabieler is dan vorig jaar."


Gesorteerde aardbeien


Felgekleurde aardbeien van hoge kwaliteit in teeltkassen

"Het merendeel van de aardbeien dat wordt geproduceerd door onze coƶperatie wordt verkocht op Chinese supermarkten en groothandelsmarkten in grote en middelgrote steden. Zo'n 25% wordt verkocht via online platformen. Een kleiner deel wordt direct aan de consument verkocht door middel van het organiseren van plukdagen," zegt Hong Wang tot slot.


Wang Hong
Ganrao's Thousand Villages strawberry plantation in Dongying
http://qiancunxiucaomei.cn.s17.ctrl.net.cn/
Telephone number: +86 135 6339 1073

Publicatiedatum: