Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Deel 2 online

Trendrapport 'De vershandel in 2025' van Fruit Logistica

De bevolkingsgroei, steeds grotere steden, een stijgend gezondheidsbewustzijn - dit zijn allemaal uitdagingen die door de teeltsector moeten worden aangegaan. De wereldbevolking zal tot het jaar 2050 toenemen tot 9,7 miljard. Maar hoe moeten al deze mensen dan met de conventionele landbouwmethoden worden gevoed? Antwoord op die vraag wordt gegeven in deel 2 van het trendrapport 'De vershandel in 2025' van de Fruit Logistica.

Om de uitdagingen van de toekomst tegemoet te treden, zullen de conventionele teeltmethoden moeten veranderen. Big data, precisielandbouw, verticale landbouw, automatisering in de landbouw - om maar een paar trefwoorden te noemen. In deel 2 van het trendrapport worden de nieuwe technologieën beschreven en hun mogelijkheden en risico's tegen het licht gehouden.

Vooruitlopend op het trendrapport werden internationale deskundigen uit de gehele waardeketen geraadpleegd. Vanuit het perspectief van de branche werden daarbij aanzienlijke veranderingen geïdentificeerd. Samen met de expertise van het gerenommeerde Gottlieb Duttweiler Instituut, een Zwitserse denktank, werden de meest relevante actiegebieden gedefinieerd. Doel is de branche van 'ideeën, impulsen en inzichten' te voorzien en een dialoog te starten over de toekomstige ontwikkelingen in de branche.

In mei en juni van 2017 verschijnen deel 3 en 4 met de thema's "Distributie" en 'Consumentengedrag'.

Voor meer informatie: www.fruitlogistica.de/en
Publicatiedatum: