Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ralf Koedijker, Glastuinbouwshop

Nieuwe leverancier gewasbescherming

Tholen - Met Glastuinbouwshop is de Nederlandse markt een nieuwe leverancier van gewasbeschermingsmiddelen rijker. Het bedrijf is opgericht door Klaas Lusthof, die vanuit zijn ervaring met biocide- en materiaalbeschermingsmiddelen bij groothandel Q-chem ontdekte, dat zijn leveranciers ook producten in het assortiment hadden die voor de (glas)tuinbouw geschikt zijn. Met in het achterhoofd de nodige ideeën op gebied van productontwikkeling zag hij ruimte op de markt, waarop begin dit jaar de webshop gelanceerd werd.


foto's: Glastuinbouwshop.nl

Dat vertelt de collega van Klaas, Ralf Koedijker: "Het begon eind 2016 met het lanceren van ons eigen merk vangplaten. Dit gebeurde onder de naam Pro Trap. De Pro Trap is bij een aantal grote glastuinbouwbedrijven getest en in verschillende gewassen: o.a. chrysanten, lisianthus, rozen, orchideeën, tomaten en aardbeien. waarbij de resultaten goed waren. De resultaten waren uitstekend: de vangplaten zijn in kwaliteit vergelijkbaar met bestaande merken, maar dan goedkoper."

Pro Trap is nu verkrijgbaar in de kleuren geel en blauw, met droge (hot melt) lijm en zogenaamde natte lijm en in 2 afmetingen (10 x 25 cm en 25 x 40 cm). Binnenkort volgen, eveneens onder de naam Pro Trap, ook lijmrollen van 100 x 0,3 mtr en 100 x 0,15 mtr in geel en blauw, en op aanvraag is het ook mogelijk maatwerk te leveren.


foto's: Glastuinbouwshop.nl

Uitbouwen
Aldus was een basis gelegd en nu is het zaak het assortiment uit te breiden. "In het huidige assortiment zijn tevens verschillende soorten vallen tegen de Japanse fruitvlieg (Drosophila Suzukii) en biocide producten tegen hout aantastende organismen te koop, waaronder het bekende middel Wolsit KD10 (dat veel gebruikt wordt om houten oogstkisten te beschermen tegen schimmel). De bedoeling is het assortiment de komende tijd verder uit te breiden met feromonen, biologische- en chemische bestrijdingsmiddelen."

Wat Glastuinbouwshop.nl naar eigen zeggen onderscheidt van de concurrentie is dat door directe levering aan de (glas)tuinbouw zonder onnodige tussenhandel, de prijzen zeer aantrekkelijk zijn. Ook probeert het bedrijf zo transparant mogelijk te zijn, zoals door het vermelden van alle prijzen op de website.

Voor meer informatie:
Glastuinbouwshop.nl
Ralf Koedijker
De Trompet 1918
1967DB Heemskerk
T: +31 (0)251-254405
M: +31 (0)6-82773033
E: sales@glastuinbouwshop.nl
www.glastuinbouwshop.nl