Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Deense rabarber ligt weer in de schappen

De lente is dit jaar vroeg begonnen waardoor de Deense rabarberproductie alweer in volle gang is. De vooruitzichten voor het seizoen zijn goed.



"We hebben ons areaal vorig jaar met één hectare uitgebreid, waardoor ons areaal nu in totaal acht hectare telt. Het duurt echter ongeveer een jaar voordat de nieuwe planten volgroeid zijn en oudere planten dienen om de tien jaar vervangen te worden," legt Brian van Frigaard uit.



Momenteel wordt de rabarber op de binnenlandse markt verkocht maar Brian heeft plannen om de productie verder op te voeren met het oog op de export. Het bedrijf is op zoek naar nieuwe partners in het buitenland om mee samen te werken.



Frigaard verpakt zijn rabarber in hersluitbare zakken zodat de consument na gebruik de overgebleven rabarber in de verpakking terug in de koelkast kan leggen. Hierdoor blijft het product veel langer goed. "Dit type verpakking zorgt ervoor dat de rabarber tot wel een week langer houdbaar is. De rabarber wordt vers van het veld met de hand verpakt zodat optimale versheid gegarandeerd is."



Het bedrijf is zich ook bewust van het feit dat consumenten in toenemende mate geïnteresseerd zijn in de producten die zij consumeren.

"Op de achterzijde van de verpakking is een receptidee afgedrukt evenals een korte beschrijving van ons bedrijf zodat de consument weet waar en door wie de rabarber geteeld is," vertelt Brian.

Voor meer informatie:
Brian Knudsen
Frigaard
Tel: +45 65 37 27 57
Email: brian@frigaardgroent.dk
frigaardgroent.dk
www.facebook.com/Frigaard
Publicatiedatum: