Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adrie Bakker, Bakker de Groenteman:

"West-Friezen lopen nog niet weg met elixers"

Tholen – Opvallen en onderscheiden zijn sleutelwoorden in het moderne ondernemerschap, zo ook bij AGF-speciaalzaken. Adrie Bakker, die sinds 1986 in winkelcentrum Streekhof (Bovenkarspel) zijn winkel Bakker de Groenteman runt, zet alle mogelijkheden in. "Je hebt alle facetten nodig, anders red je het niet", zegt Adrie. Onlangs organiseerde hij een proeverij, van handgeperste slowjuices en de elixers Green Gift, Golden Wonder en Farao's future. Allemaal onderscheidende producten, die bij een supermarkt niet te krijgen zijn. Binnen de studieclubs van branchevereniging ADN worden deze recepten gedeeld. De elixers maken in West-Friesland nog geen vliegende start, ziet Adrie. "Het is een terughoudend publiek. Alles heeft zijn tijd nodig. De slowjuices lopen wel goed, alleen de elixers hebben tijd nodig zoals dat tarwegras dat ook nodig had. Klanten moeten er echt van overtuigd raken." 



Toch probeert Adrie altijd met de trends mee te gaan. Hij paste zijn winkel al diverse keren aan aan de wensen van de consument. In 1998 bouwde hij zijn zaak om tot een zelfbedieningswinkel. In 2004 kwam er een koelmeubel om uit te kunnen breiden met gesneden groenten en panklare producten een jaar later breidde hij nog verder uit met maaltijden. Inmiddels bestaat het assortiment uit 25 verschillende soorten kant-en-klaar maaltijden. Op zaterdags maken ze verse pizza's, schillen de asperges gratis met de hand en maken peren-honingjam. "We hebben een grote open keuken zodat de mensen zien dat we bezig zijn en alles vers bereiden", vertelt Adrie. 



"In alles moeten we het beter doen dan de supermarkten. Ik zoek dus altijd heel goed naar de beste kwaliteit. Prijstechnisch kun je het niet winnen maar wel door kwalitatief beter te zijn. Dat kan makkelijker met citrus en fruit maar ook met groenten. Ik tref het omdat ik vlakbij Lutjebroek, teeltgebied van vollegrondsgroenten als bloemkool, spinazie en andijvie, zit net als kruidenkwekerij Fa. Buysman. Als ik een rondje maak van 20 minuten haal ik alles op bij mijn vaste telers en kan ze als steekproducten neerzetten in de winkel. Dat is ook onderscheidend", vertelt Adrie. Wat hij niet zelf kan uitzoeken, bestelt of haalt hij bij groothandel H.Liefting in Heiloo.


 


Voor meer informatie:
Bakker de Groenteman
Adrie Bakker
De Middend 60-62
Bovenkarspel
Adrie Bakker de groenteman
T: 0228 515 440
info@bakkerdegroenteman.nl
www.bakkerdegroenteman.nl