Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
areaal groente iets gedaald

Westlandse fruitteelt onder glas verdubbeld

Tholen - Terwijl het Nederlandse kasgroentenareaal stijgt, is het areaal in het Westland aan het dalen. Uit de landbouwcijfers van het CBS blijkt dat er in het Westland 1.107 ha kasgroenten staat. Dat is net iets minder dan vorig jaar toen er nog op 1.123 ha geteeld werd. Als het fruit onder glas meegeteld zou worden, zou het areaal nagenoeg gelijk zijn gebleven.


Uit de cijfers blijkt dat het areaal groenten onder glas in het Westland tussen 2013 en 2015 nog behoorlijk gegroeid is: van 983 hectare in 2013 naar dus dat record van 1123 hectare in 2015. Het totale areaal glastuinbouw in het Westland is in tien jaar tien afgenomen van 2524 hectare in 2006 naar 2385 hectare in 2016. Het aantal glastuinbouwbedrijven halveerde in deze periode: van 1.314 in 2006 naar nu nog 673. 
Fruit onder glas
Opvallend is de stijging van de teelt van fruit onder glas. Dit schommelde de afgelopen 4 jaar rond de 15 hectare en is nu gestegen naar ruim 39 hectare. De groei van het areaal fruit onder glas is in heel Nederland zichtbaar. In totaal staat er volgens het Westland nu 87 hectare fruit onder glas.