Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Factsheet Arbeidsmarkt Land en Tuinbouw

Het UWV maakt ieder jaar een factsheet voor de sector met betrekking tot ontwikkelingen in de arbeidsmarkt.

Ook dit jaar is er weer een factsheet beschikbaar. Tot de sector Land en tuinbouw behoren alle bedrijven die zich bezig houden met Landbouw, Bosbouw en Visserij. In totaal zijn er dan ruim 73.000 bedrijven, waarvan meer dan de helft een eenmanszaak is. In deze sector zien we dat meer dan 40% van de werknemers een flexibele arbeidsrelatie heeft. Vaak gaat het om seizoenswerkers. Na een lichte groei in de werkgelegenheid, wordt de komende twee jaar verwacht dat dit gaat stabiliseren en zullen er niet veel vacatures bij komen. In tegenstelling tot de meeste agrarische en groene beroepen, springt 1 beroep eruit, waar de komende periode veel vraag naar zal zijn en er sprake is van krapte. Dat zijn de hoveniers. Door de aantrekkende economie vindt er meer nieuwbouw plaats en hebben de mensen weer meer geld te besteden om de aanleg of onderhoud van een tuin door een erkende hovenier te laten uitvoeren.


Van alle land- en tuinbouwsectoren telt de glastuinbouw, na de melkveehouderij, de meeste fte. bron: agrimatie.nl, bewerking UW

Voor meer informatie, zie de factsheet van het UWV
Publicatiedatum: