Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Agnieszka Arcimowicz, Targban

Roze tomatenrassen favoriet in Polen

Ondanks de wat hogere prijs kiezen steeds meer Poolse consumenten voor de Malinowe tomaat. Dit ras is in de meeste supermarkten in Polen jaarrond verkrijgbaar. De tomaten worden uit Spanje geïmporteerd gedurende de wintermaanden wanneer de aanvoer uit Polen beperkt is.

Vanwege de groeiende vraag is de teelt van roze tomatenvariëteiten in Polen de laatste jaren met 40% gestegen, meldt Agnieszka Arcimowicz van Targban. Ongeveer 30% van de kasteelt betreft Malinowe tomaten."Veel consumenten beschouwen roze vleestomaten als de beste kwaliteit. Dit is vooral te danken aan hun uitstekende smaak, aroma en de mooie roze kleur," legt Agnieszka uit. 

De teelt van deze rassen brengt echter wel de nodige uitdagingen met zich mee. De vleestomaten zijn beperkt houdbaar, tussen de 5 tot 6 dagen, en zijn daarnaast ook moeilijk te telen omdat de vruchten gevoeliger zijn voor uitdroging dan die van andere rassen. "Gedurende een recent bezoek ontdekte ik dat bij drie van de vier telers Malinowe tomaten een groot gedeelte van hun kassenareaal innemen. Dit laat zien dat deze vleestomaten steeds populairder worden bij telers en consumenten. Twee andere telers teelden uitsluitend roze tomatenrassen," vervolgt Agnieszka. 

In 2016 exporteerde Targban tomaten, paprika's en pruimen naar Frankrijk, Italië, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk en het bedrijf wil de export in 2017 uitbreiden naar de Baltische Staten, Tsjechië en Servië.

Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban

Tel: +48 603 200 912
Email: a.arcimowicz@targban.com
www.targban.com
Publicatiedatum: