Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste aardwarmte Vogelaer geleverd

Na een lange voorbereidingsperiode en een succesvolle boring in de tweede helft van 2016 is begin april gestart met de test- en ontwikkelingsfase en is de eerste warmte geleverd aan de deelnemers van het project gelegen aan het leidingtraject richting Vogelaer, van Buerenlaan en de Harteveldlaan.



De warmteleiding richting de Orberlaan in Monster zal naar verwachting eind april in gebruik worden genomen. Dat betekent dat dan alle deelnemers zijn aangesloten.

Nu alles voorspoedig lijkt te verlopen, is de volgende fase aangebroken: het uitbreiden van het warmtenetwerk. Dit betekent dat met potentiƫle afnemers in overleg wordt gegaan. Als alles volgens plan verloopt, dan zou eind 2017/begin 2018 de warmte levering kunnen starten.

Langzaam wordt de bron het komende jaar opgetoerd. Zodra er voldoende afnemers zijn, kan de bron richting het verwachte vermogen van ca 16 MWth. Software en regeltechniek wordt momenteel nauwkeurig ingeregeld. De geproduceerde temperatuur ligt rond de 86 graden Celsius en met ca. 175 m3 wordt nu op een laag niveau gedraaid. De uitdaging ligt nu bij de deelnemers om zo ver mogelijk uit te koelen en de retourtemperatuur naar de bron omlaag te brengen.

Voor meer informatie:
Aardwarmte Vogelaer
Harteveldlaan 6
2675 LE Honselersdijk
info@aardwarmtevogelaer.nl
www.aardwarmtevogelaer.nl
Publicatiedatum: