Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelaar en oude werkgever voor de rechter

Tholen - Een samenwerking tussen een paprikaveredelaar en een kwekerij/coöperatie is voor de rechter geëindigd. De partijen werden het niet eens over de financiële afwikkeling van de afgelopen samenwerking.

De zaak gaat tussen een veredelaar en een teler. De teler zit in het bestuur van een kwekerij en vertegenwoordigt een telerscoöperatie in de samenwerking. De partijen besloten in 2006 officieel samen te werken met als doel een exclusief ras te ontwikkelen en een zadenhandel op te zetten. Tussen 2006 en 2010 vindt exploitatie van het bedrijf plaats. In 2010 worden de afspraken opnieuw vormgegeven en wordt een bv voor de veredelingsactiviteiten opgezet.

Uiteindelijk zegt de veredelaar de samenwerking op 1 januari 2014 op. De rechter moest eraan te passen komen om de zaak financieel af te werken. De veredelaar heeft volgens de rechtbank inderdaad recht op 25% van het bedrijfsresultaat: ruim 80.000 euro. Het bedrijf beschuldigde veredelaar er vervolgens van 40 kg zaad zonder bon verkocht te hebben en rassen te hebben meegenomen om zelf weer te gaan veredelen, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.

Lees de uitspraak hier.
Publicatiedatum: