Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Regen in California doet Canadese prijzen stijgen

Als je recent versproduct hebt ingekocht in Canada, zul je misschien hebben gemerkt dat sommige gezonde voedselproducten een groter gat slaan in je boodschappenbudget dan normaal. Met name de prijs van sla heeft de afgelopen weken sprongen gemaakt van 20 tot 25 procent.

De selderijprijs heeft schrikbarende wijzigingen ondergaan en ook de prijs van bloemkool is stijgende. "Het is duidelijk wat er achter zit," zegt Michael von Massow aan de Universiteit van Guelph: te veel regen in Californië. "We klagen al vier of vijf jaar over droog weer in Californië maar wat we nu hebben is heel veel regen in de belangrijkste teeltgebieden." 

Californië is belangrijk want totdat Canada's binnenlandse productie later in het voorjaar op gang komt, moet veel versproduct uit de Verenigde Staten komen.
Canada's leveranciers van ingevoerde goederen verschuiven gedurende het jaar tussen verschillende regio's. Rond Kerst komen groenten en fruit meestal uit Californië. Later wendt Canada zich tot Arizona en andere delen van het Amerikaanse zuidwesten. En in deze tijd van het jaar is het weer Californië.

Lees meer op Globalnews.ca
Publicatiedatum: