Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsers eten jaarlijks 1,9 miljard asperges

De eerste Duitse asperges van het jaar zijn alweer een tijdje op de markt. Volgens voorlopige berekeningen van het 'Bundesinformationszentrum Landwirtschaft' (BZL) lag de Duitse aspergeconsumptie in boekjaar 2015/16 op circa 123.000 ton. Bij een gemiddeld gewicht van 65 gram per asperge betekent dat een totale consumptiehoeveelheid van circa 1,9 miljard asperges. De consumptie per hoofd van de bevolking lag daarmee op 1,5 kilogram - evenveel als in het voorgaande jaar. Met weinig vet en een hoog gehalte aan vitamine C en E zijn asperges gezond en ze worden dan ook erg gewaardeerd als regionale, seizoensgebonden groente.



Lokaliteit is het koopargument
Asperges worden volgens cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek in Duitsland op 27.000 hectare geteeld. De oogst eindigt op 24 juni. Door deze beperkte beschikbaarheid heeft de asperge haar geheel eigen charme en voldoet zij wat betreft lokaliteit aan de wensen van de consument: volgens het voedingsrapport 2017 van het Duitse ministerie van Voeding hecht 73 procent van de kopers waarde aan lokaal geproduceerde producten.

Groene asperges bevatten meer vitamine C
Een portie asperges (500 gram) dekt circa 80 procent van de dagelijkse behoefte aan vitamine C en E, deelt het Duitse 'Bundeszentrum für Ernährung' (BZfE) mee. Het vitamine C-gehalte van groene asperges is hoger dan dat van witte asperges. datzelfde geldt ook voor het foliumzuurgehalte. Het lage vetgehalte en het feit dat je snel een verzadigd gevoel krijgt bij het eten van asperges maken de asperge tot een gezonde groente. De ballaststoffen bevorderen een gezonde darmfunctie en de eiwitbouwsteen asparagine stimuleert de nierfunctie.
Publicatiedatum: