Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanningen slecht voor tomatenhandel Pakistan en India

De toenemende spanningen tussen India en Pakistan door de ter dood veroordeling van Kulbhushan Jadhav voor spionage door het Pakistaanse militaire gerechtshof heeft een klap toegebracht aan de handel tussen de aangrenzende landen van de Attari-Wagah landroute vlakbij Amritsar.

De telers in de regio beweren dat na het voorval Pakistan geen tomaten, knoflook of sojabonen meer importeert uit India de afgelopen drie maanden. China heeft daarnaast de import van gedroogd fruit en dadels uit Afghanistan verboden en dat is daar hard aangekomen.

Voorzitter van de Karyana en Dry Fruit Association (Amritsar) Anil Mehra:"Sinds het begin van dit jaar is onze export van tomaten, knoflook en sojabonen naar Pakistan zwaar getroffen. In de afgelopen twee maanden hebben de Pakistaanse autoriteiten geen van de 43 vrachtwagens knoflook, die vanuit hier gestuurd zijn, uitgeladen. De producten lagen bij het Integrated Check Post (ICP)." 

"Nu verbieden ze tomaten van hier vanwege dezelfde reden. Tomatenprijzen in Pakistan zijn nu zelfs gestegen tot 150 Rs (€2,19) per kilo. De Pakistaanse autoriteiten hebben zelfs tv-spotjes gelanceerd om het gebruik van stremsel in plaats van tomaten tijdens het koken aan te bevelen."
Publicatiedatum: