Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Bramen onder LED zien er goed uit"

Zachtfruitproducent Driscoll's trapte onlangs het Nederlandse seizoen af met bramen (Driscoll's Victoria) uit de kas. Volgens het bedrijf ziet de productie er dankzij de innovatieve teelttechniek goed uit.



Jan en Alfons Diepstraten van telersvereniging Best of Four gebruiken speciale assimilatiebelichting en LED. "De eerste oogst van onze kasbramen ziet er al veelbelovend uit. Vorig jaar hebben we in een proef al gezien hoe groot en zoet deze bramen zijn. Daarom besloten we onze productie tot 4 kassen uit te breiden met een totaal van 11 hectare in de komende jaren."




"Assimilatiebelichting wordt door veel telers gebruikt, maar we zijn de eerste bramenproducenten die deze met LED combineert. Hierdoor produceren de planten meer bloemen dan normaal."

Het bramenras Driscoll's Victoria is het resultaat van Driscoll's eigen veredelingsprogramma dat zich richt op smaak, uiterlijk en houdbaarheid. Het ras kan op de traditionele manier worden geteeld, maar doet het beter in een kas.

Publicatiedatum: