Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Alexander van der Linden, Verhoeckx & Zn:

"Paasverkoop paddenstoelen is niet zo spannend meer"



Tholen - Het hele jaar liggen de prijzen voor de champignons al op een goed niveau. Dat geeft weer hoge verwachtingen voor de Paasverkoop, maar die verwachtingen zijn volgens Alexander van der Linden, verkoper bij Verhoeckx Paddenstoelen, te hooggespannen. "Pasen is niet meer de Pasen van vroeger. Toen kon je de verkoop gerust keer anderhalf doen, nu is dat misschien 1,3."



"Het is de laatste jaren al dat de Paasverkoop een beetje tegenvalt. Iedereen verwacht er heel veel van en stelt zijn productie erop in, maar zo spannend is het niet meer. Ook vorig jaar hadden we geen extreme drukte voor Pasen. Daarbij vallen de Paasdagen dit jaar laat, wat zorgt voor meer concurrentie van producten als asperges", vervolgt Alexander. De prijs van de witte champignons liggen op een niveau rond de 1,60 euro. Ook met de speciale soorten, zoals de oesterzwammen en shiitakes, is de markt volgens de verkoper redelijk kalm.



Verhoeckx Paddenstoelen zet haar paddenstoelen hoofdzakelijk af op de Noorse en de binnenlandse markt. "Het hoogtepunt van de verkoop naar Noorwegen was vorige week, want deze week houden de Noren al wat langer vakantie", vertelt Alexander. "Maar we klagen niet, hoor. De prijs is het hele jaar al redelijk goed op niveau. Vorig jaar liep de afzet ook na Pasen redelijk door, terwijl de markt andere jaren nog wel eens kon inkakken. Maar dat moeten we afwachten!"

Voor meer informatie:
Alexander van der Linden
Verhoeckx & Zn.
Hoorzik 25
5331 KJ Kerkdriel
Tel. +31 (0)418 63 14 93
Fax +31 (0)418 63 33 85
alexander@verhoeckxenzn.nl
www.verhoeckxenzn.nl