Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgarije: Vroege stijging kasgroentenprijzen dit jaar

In vergelijking met 2016 zijn de prijzen voor glasgroenten in 2017 vroeg in het jaar gestegen, volgens het Bulletin van het Centre for Economic Research in Agriculture (CAPA).

Tomatenprijzen vertonen de meest opmerkelijke stijgingen van de afgelopen 2-3 jaar en de groothandels- en verkoopprijzen van komkommers behoren tot de hoogste ooit.
Bulgarije is een relatief grote komkommerproducent in de EU. Per hoofd van de bevolking worden er ongeveer 40% meer komkommers geteeld dan het EU-gemiddelde (6,4kg tegen 4,6kg per hoofd van de bevolking in de EU). Deze marktstructuur betekent dat het binnenlandse aanbod een grotere invloed heeft op de prijzen dan de import.

Aan de andere kant loopt de EU vóór op Bulgarije waar het om de tomatenteelt gaat (gemiddeld 32kg tegen 17kg per hoofd van de bevolking in 2015). Hierdoor is de import doorslaggevend voor de prijsbepaling. 

In 2017 wijzen de vooruitzichten op een lichte stijging van de verkoopprijzen van komkommers en paprika's, terwijl die van tomaten stabiel zouden moeten blijven.

Publicatiedatum: