Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Hoge aardbeienprijs, lage aspergeprijs"

Tholen - "Pasen is niet zo heftig als kerst, maar producten als aardbeien en asperges lopen momenteel wel lekker vlotjes weg. De goede afzet van deze producten heeft, denk ik, met name te maken met het feit dat de mensen weer eens iets anders willen eten. Een mooie verkoop is niet altijd meteen gerelateerd aan een lage prijs, al heeft het er natuurlijk wel mee te maken. Die voor asperges ligt wel een heel stuk lager dan andere jaren rond deze tijd", vertelt Perry Verstraaten van De Blaeij. "Volgens mij is dat nog nooit gebeurd voor Pasen."



Hoge prijzen aardbei
"Aardbeien daarentegen zijn momenteel duur. Maandag gingen de aardbeien tegen de vier euro voor 500 gram. Na zo'n warm weekend was iedereen leeg, dus ze moesten aardbeien hebben. Ook zijn de meeste supermarkten overgegaan van Spaans naar binnenlands product, dus de vraag is goed. Vandaag zaten de aardbeien op 3,80 op de klok. Dit zijn de prijzen voor de goeie Sonata's voor de extra's. De andere variƫteiten liggen wat lager in prijs, maar ook daar wordt goed geld voor gegeven, gemiddeld zo rond de 3 euro tot 3,25." Voor de komende tijd verwacht hij dat het volume zal toenemen."Normaal gezien wordt het vanaf nu natuurlijk warmer weer. De productie wordt groter en de prijs zal dalen."



Appelmoes
De Blaeij biedt ook ander zachtfruit, maar met name van Belgische en Nederlandse origine. "We hebben nu wel wat rode bessen, maar voor frambozen, bramen en blauwe bessen is het nog even wachten tot de productie een beetje op gang komt." Als het gaat om hardfruit is het bij appelen geen leuk verhaal volgens Perry. "Soms krijgen de appelen zulke lage prijzen, dat ik me nog afvraag waarom sommige bedrijven nog sorteren en niet een deel rechtstreeks laat verwerken tot appelmoes. Toch zie je aan de andere kant dat bepaalde merken het goed doen. Er zijn voorbeelden van bedrijven en merken in Belgisch Limburg die ontzettend goed zijn in het vermarkten. Die producten en verpakkingen zien er prachtig uit. Als je iets meer aandacht aan het product besteedt, wil de klant ook meer betalen." Volgens hem loopt de perenmarkt beter. "Daar zijn de meesten ondertussen wel van verkocht. Over de prijzen mag ook niet worden geklaagd, want die gaat gemiddeld zo rond de 80 cent voor de goede maten. Over het algemeen is het hele perenseizoen beter geweest dan het jaar ervoor."

Voor meer informatie:
Perry Verstraaten
Groothandel de Blaeij
Lange Reksestraat 8
4538 AZ Terneuzen (Nederland)

Brugse Steenweg 7/40
9940 Evergem (Belgiƫ)

T +31(0)115-613234
F +31(0)115-694943
info@deblaeij.nl
www.deblaeij.nl