Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
100% recycled en biologisch afbreekbaar

Modiform brengt ecologische AGF-verpakkingen op de markt

Modiform produceert al bijna veertig jaar producten voor de tuinbouwsector en heeft vier vestigingen in Nederland. Met zijn nieuwe Eco-Expert merk richt het bedrijf zich vanaf nu ook op de AGF-sector. 

"Anderhalf jaar geleden zagen we hoe het Schotse bedrijf Cullen Packaging pulp van recycled papier gebruikte voor de productie van AGF-verpakkingen, vertelt Shaun Herdsman, afdelingsdirecteur. "Aanvankelijk waren we vooral geïnteresseerd in het maken van tuinbouwproducten uit pulp. We hebben hier anderhalf jaar aan gewerkt en een aantal van de ontwikkelde producten wordt momenteel getest."
 



"Vervolgens hebben we met Cullen gesproken over de AGF-verpakkingen die zij maken en die ze graag op de Europese markt willen introduceren. Wij hadden er wel interesse in om deze producten in Europa te leveren en zo is de samenwerking tot stand gekomen."

Cullen startte drie jaar geleden met het vervaardigen van AGF-verpakkingen en heeft goede zaken gedaan in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf mag grote retailers tot zijn klantenkring rekenen die veel belangstelling hebben voor de 100% recyclede, biologisch afbreekbare verpakkingen.




Modiform is al volledig toegerust op de productie en distributie van producten voor de tuinbouw. Het bedrijf heeft opslagfaciliteiten met een capaciteit van 40.000 pallets in Nederland, vaste distributiekanalen en verkoopmedewerkers in heel Europa. Gezien het feit dat Nederland een logistieke hub is voor het Europese vasteland, wordt er veel fruit verpakt en herpakt.

Modiform is momenteel distributeur van Cullen Packaging in Europa en biedt 30 verschillende producten voor het verpakken van groenten en fruit onder de merknaam Eco-Export.

Modiform en Cullen deelden een stand op de vakbeurs Fruit Logistica en hebben naar aanleiding hiervan veel vragen van belangstellenden gehad. Nu introduceren de bedrijven de producten op de Europese markt. Deze week zal de eerste order geleverd worden. Volgens Shaun is de interesse vanuit de biologische sector groot.



Voor meer informatie:
Shaun Herdsman
Modiform
Tel: +44 7894 099 529
Email: sherdsman@modiform.com

Publicatiedatum: