Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waterkwaliteit wordt niet beter

Het Hoogheemraadschap van Delfland monitort en bewaakt de waterkwaliteit. De meetresultaten over 2016 worden gepubliceerd in de Waterkwaliteitsrapportage 2016.

De belangrijkste conclusie is dat de waterkwaliteitsverbetering van de afgelopen jaren in glastuinbouwgebieden stagneert. Daarom zetten waterschappen, glastuinbouwgemeenten en LTO Glaskracht samen de schouders er onder voor schoon en gezond water in sloten en vaarten.

Verantwoordelijk bestuurder Ingrid ter Woorst zegt naar aanleiding van de resultaten het volgende: "Schoon water is extreem belangrijk voor de kwaliteit van de leefomgeving van mens en dier in Delfland, denk aan het voorkomen van blauwalgen en kroos. Daarnaast is het belangrijk vanwege de Emissieloze Kas en de Kaderrichtlijn Water. De chemie is de basis voor een gezonde ecologie. Maar ook de glastuinbouwsector zelf is gebaat bij een betere waterkwaliteit. Vanwege haar 'groene en duurzame imago', de (dreigende) verboden op gewasbeschermingsmiddelen en de eerlijke concurrentie: er is een kopgroep die wel tijd en geld investeert en dus last heeft van de achterblijvers."

Het Hoogheemraadschap is al begonnen met samenwerking binnen het Afsprakenkader Emissieloze Kas, waarin glastuinbouwgemeenten, LTO Glaskracht en de waterschappen Delfland en Schieland en de Krimpenerwaard zijn vertegenwoordigd. Hierin zijn afspraken gemaakt om gezamenlijk op te trekken onder andere door een gebiedsgerichte aanpak.

Daarnaast blijft Delfland glastuinbouw-ondernemers ondersteunen en adviseren. Met gebiedsgericht meten, het scannen van kassen op ongewenste emissies, het adviseren in hun streven naar schoon water, en bijvoorbeeld hergebruik.

Bekijk de Waterkwaliteitsrapportage.
Publicatiedatum: