Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Afzet 'Paasei radijs' ten koste van andere radijzen

Kleurrijke groenten perfect voor Pasen

"Kleurrijke groenten zoals wortelen, radijs en bieten zijn veruit favoriet in de weken voor Pasen," vertelt Matt Hiltner van Babé Farms. "Mini bloemkool is ook erg populair en wordt door koks gebruikt voor Paasgerechten en door retailers als toevoeging aan het AGF-assortiment," voegt hij er aan toe. "Over het algemeen doen alle groenten die kleur geven aan een gerecht of display het goed rondom de Paasdagen.'

De laatste jaren heeft Babé Farms de afzet van zijn Easter Egg (Paasei) radijs sterk zien stijgen. De sterke vraag naar het product gaat zo nu en dan ten koste van de afzet van andere radijs," vertelt Hiltner. "We proberen hier bij het coördineren van onze plantschema's rekening mee te houden. Inmaken is dit jaar weer helemaal in en Hitlner verwacht dan ook veel ingelegde wortelgroenten te zien, waaronder de Easter Egg en Watermelon radijs. Ook gestoofde radijs is weer een trend. 


Plantschema's ontregeld
Babé Farms teelt zijn groenten in de Santa Maria Vallei aan de Californische kust. "Dankzij het klimaat hebben het geluk dat we hier jaarrond kunnen telen maar dit jaar zijn we zwaar getroffen door grote hoeveelheden neerslag. We proberen aan de vraag te voldoen maar onze plantschema's zijn ontregeld en soms waren de akkers zelfs onbegaanbaar voor onze werknemers. Binnen een aantal categorieën hebben we nog tekorten maar we zijn bijna terug op het punt waar we willen zijn," aldus Hiltner.



Green Cone spitskool
Onlangs introduceerde Babé Farms Green Cone spitskool bij zijn klanten. De kool onderscheidt zich door zijn vorm, textuur en smaak. Zijn bladeren zijn lichtgroen, dun en hebben brede, diepe nerven. Volgens Hiltner is spitskool zacht van smaak waarbij de typerende sterke koolsmaak ontbreekt. Het is een veelzijdige groente die uitstekend rauw, gegrild, gesmoord of gebakken gegeten kan worden. 

Voor meer informatie:
Matt Hiltner
Babé Farms, Inc.
Tel: 805.925.4144
Publicatiedatum: