Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WUR haalt banden met Argentinië aan

Tijdens het staatsbezoek van president Mauricio Macri van de Argentinië aan Nederland op 27 en 28 maart 2017 hebben verschillende onderzoekers van Wageningen Universtiy & Research (WUR) de banden met Argentinië verstevigd. Voorzitter van de Raad van Bestuur, Prof. Louise O. Fresco was uitgenodigd voor het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam aan het eind van de eerste dag van het bezoek. Ernst van den Ende, algemeen directeur Plant Sciences Group, ondertekende namens WUR twee 'Memorandum of Understanding (MoU's)' voor verdere samenwerking. Een delegatie onder leiding van de viceminister van Agroindustrie, Ing. Ricardo Negri, bezocht ook de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk.


Links: Ing. Leonardo Sarquís, Nieves Garcia, Ria Hulsman. Rechts: Ing Ricardo Negri, Ing. Gaston Funes, Sjaak Bakker

Op maandagmiddag werd een Nederlands en Argentijns Business Forum gehouden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Bij deze gelegenheid ondertekende Ernst van den Ende, algemeen directeur Plant Sciences Group, namens WUR twee Memorandum of Understanding (MoU's): één met het ministerie van agro-industrie en een met La Cámara de Comercio Argentino-Holandesa (CCAH).


Ernst van den Ende en Ricardo Negri tijdens de ondertekening van het MoU

Samenwerken met Argentinië
Het doel van de MoU met het ministerie van agro-industrie is het coördineren en ontwikkelen van de samenwerking op het gebied van de landbouw, tuinbouw, fruitteelt, veeteelt (vleesvee en zuivel), aquacultuur & visserij, bio-industrie (biotechnologie, bio-energie en biobased producten), agro-industrie en agribusiness.

De algemene doelstelling van MoU met La Cámara de Comercio Argentino-Holandesa (CCAH) is om samen te werken met bedrijven en Argentijnse universiteiten door het doen van toegepast onderzoek op vraagstukken in de bio- & circulaire economie, water (beheer van stroomgebieden aan waterzuivering), landbouw, veeteelt en agribusiness.

Bezoek viceminister van landbouw
Op dinsdag 28 maart brachten Ing. Ricardo Negri, viceminister van Landbouw, Veeteelt en Visserij van Argentinië, Leonard Sarquís, minister van agro-industrie van de provincie Buenos Aires, en de heer Gaston Funes, landbouwattaché voor Argentinië in Brussel, een bezoek aan de faciliteiten van de business unit Glastuinbouw in Bleiswijk. De delegatie werd verwelkomd door Sjaak Bakker, Manager van de business unit. Naast een rondleiding door de onderzoeksfaciliteiten werden verschillende onderwerpen gepresenteerd. Omdat Argentinië begin januari extreme overstromingen in landbouw producerende gebieden kende, had met name de Integrated Resource Management en klimaatverandering de belangstelling van de delegatie.


Ing. Leonardo Sarquís neemt een foto van een tomatenproef in de kassen van WUR in Bleiswijk

Kennis delen over kasontwerpen en water
Viceminister Ricardo Negri wil graag dat de business Glastuinbouw gaat samenwerken met INTA (het Argentijnse nationale landbouw onderzoeksinstituut) aan de verbetering van kasontwerpen. Een goede start zou een workshop zijn in Argentinië over op maat gemaakte kasontwerpen, gebaseerd op de lokale omstandigheden.

Ing. Leonardo Sarquís (Minister agro-industrie van de provincie Buenos Aires) wil graag een workshop organiseren met WUR-experts op het gebied van Risk Management met een groep van multistakeholders uit de provincie, het Ministerie van Infrastructuur en het Ministerie van Water. Zoals in veel landen, is ook in Argentinië de coördinatie tussen de ministeries een uitdaging, op een onderwerp als water.

Voor meer informatie over de samenwerking van WUR met Argentinië kunt u contact opnemen met Ria Hulsman, manager Latijns-Amerika, Wageningen International.

Bron: Wageningen University & Research
Publicatiedatum: