Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plannen voor minimaal 20 'The Barns’ over 5 jaar

"Biologisch niet gezonder? Dat vind ik een vorm van onwetendheid"

Tholen – The Barn Food gaat uitbreiden naar Utrecht centrum met een nieuwe locatie in de Stadskamer. Eigenaren Joost Leendertse en Roel Bloemen hebben grote plannen met het 100% biologische fastservice concept. "Het is de bedoeling dat we in de toekomst veel meer gaan uitrollen. Binnen 5 jaar willen we naar 20/25 vestigingen. We durven te investeren om uiteindelijk geld te kunnen verdienen en willen dit redelijk snel doen", vertelt Joost. De eerste vestiging van The Barn zit in Amsterdam op de Zuidas aan de Gustav Mahlerlaan. Het Utrechtse to go-restaurant zal in juli de deuren openen in de Stadskamer in Nieuw Hoog Catharijne. Ook zijn er vergevorderde plannen voor vestigingen in Rotterdam en Den Haag, zo geeft hij aan. "Daar gaan we in september/oktober openen."



Het concept van 'The Barn' is 100% biologisch. "We hebben vorige week het EKO-keurmerk Horeca Goud 100% behaald", vertelt de ondernemer. Daarmee kan de keten aantonen dat alle gebruikte ingrediënten biologisch zijn. Toch is het biologische aspect volgens Joost niet voor alle klanten van belang. "Ze vinden ons eten waanzinnig lekker en zijn erg te spreken over het concept. Toch is biologisch niet voor iedereen de reden om bij ons binnen te stappen. Dat valt me eerlijk gezegd wel tegen. Ik dacht dat mensen veel meer met hun gezondheid bezig waren."



De biologische herkomst was een vereiste voor Joost. Hij is net terug van een wereldreis die hij met zijn gezin maakte. "Ik ben een jaar de wereld rondgereisd met mijn vrouw en vier kinderen. Dat was heel gaaf. Daarbij heb ik echt gezien wat massaproductie met voeding doet. Ik ben er van overtuigd dat biologische voeding vele malen gezonder is. Mensen kunnen wel het tegendeel beweren, maar het is gewoon zo. Het scheelt echt dat er geen rommel in zit. Ik denk dat biologisch voor de mensheid en het milieu in zoveel facetten beter is. Mensen kunnen roepen wat ze willen, maar ik vind het een vorm van onwetendheid wanneer ze beweren dat biologisch niet gezonder is."



Gasten kunnen bij The Barn terecht voor ontbijt en lunch. De ondernemers willen het concept betaalbaar houden. "Onze prijsstelling is echt niet duur. Zo rekenen we bijvoorbeeld 3,45 euro voor oven geroosterde aardappeltjes, 3,25 euro voor een sandwich, 6,25 euro voor onze Classic Barn Burger en ben je slechts 9 euro kwijt voor een grote maaltijdsalade. Dit kunnen we doen door onze werkwijze. Zo hebben we volledige eigengemaakte ICT. Daarmee kunnen we besparen aangezien biologisch qua inkoop toch duurder is dan regulier. Ook is het hierdoor mogelijk om snel te schakelen. Klanten bestellen via een bestelzuil en wij kunnen alles daardoor in de gaten houden: de voorraad, het aantal bestellingen en de hardlopers. Op onze eigen app kunnen de gasten exact zien welke ingrediënten we in een gerecht verwerken, een bestelling doen en betalen. Daarnaast zijn alle to go-verpakkingen composteerbaar en zoveel mogelijk van plantaardig materiaal voor The Barn specifiek gemaakt."



Herkomst producten

Veel ingrediënten komen van Nederlandse bodem. Toch werkt The Barn ook met buitenlandse producten. "Sommige producten komen wel uit het buitenland omdat het anders gewoon niet te krijgen is. Vaak wordt in Nederland nog veel te duur gerekend. Onze kip komt bijvoorbeeld uit Zuid-Duitsland. Anders kunnen wij gewoon geen kip op onze kaart zetten. Het andere vlees is afkomstig uit Oostenrijk, wel via De Groene Weg. Wij vinden het belangrijk dat de dieren 'grass fed' zijn. In Nederland krijgen de dieren naar onze mening nog te veel maïs en soja. Alles rechtstreeks van de boer afnemen is logistiek gezien gewoon niet te doen. Daar zit ook eigenlijk het echte probleem."



Voor meer informatie:

Joost Leendertse
The Barn
020 2236548
Joost@thebarnfood.nl
www.thebarnfood.nl