Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beijing Kingpeng wereldwijd actief

Chinese kassenbouwer zoekt samenwerking met Nederlanders

De dominantie van Nederland in de internationale tuinbouw is verleden tijd. Nederlanders zijn overal aanwezig, maar deze dagen is het ook niet vreemd om een hightechkas van Chinese makelij in de jungle van Angola of de woestijn in Oman te vinden. In de meeste gevallen zijn deze kassen gebouwd door Beijing Kingpeng, een groot Chinees staatsbedrijf.

China KingPeng ontloopt de Nederlanders echter niet. "De hightech tuinbouwtechniek in Nederland is een van de beste in de wereld. We zien hen als een partner en niet als rivaal. We willen graag zoveel mogelijk met hen samenwerken, zegt Kingpeng's waarnemend algemeen manager Liang Qi. 



Volgens Liang vormt de nadruk die de Chinese overheid legt op de ontwikkeling van kastuinbouw een goede basis voor samenwerking. 

"China wil de binnenlandse voedselproductie laten groeien met behulp van high-tech teelt. De glastuinbouw is hier een voorbeeld van. Er is een tekort aan akkers en meer geavanceerde glazen- en foliekassentechnologie zijn nodig om de efficientie van de huidige tuinbouw te vergroten. 


Het team van Kingpen tijdens de Horti Asia in Bangkok

Chinese functionarissen hebben Nederland meerdere keren bezocht in de hoop een samenwerking met Nederlandse bedrijven aan te gaan om de Chinese tuinbouw naar een hoger niveau te tillen. "De overheid heeft een aanzienlijk vermogen beschikbaar gesteld om te investeren in de nieuwste tuinbouw en het wordt verwacht dat dit in de toekomst nog wordt uitgebreid. " 

Als voorbeeld van de samenwerking tussen China en Nederland noemt Liang
het 7 hectare grote hightech kassenproject van Hainan Runda. Voor dit project heeft Kingpend nauw samengewerkt met Nederlandse bedrijven zoals Visser, Metazet/FormFlex en Ridder/HortiMaX. Met de laatstgenoemde heeft Kingpeng nu een langdurig strategisch samenwerkingsverband opgezet. "We zijn enthousiast over de samenwerking met een bedrijf zoals HortiMax. Hun producten zijn van een dergelijk hoge kwaliteit, dat we ons kunnen onderscheiden op de Chinese markt.


The China Dutch Protected Agricultural Demonstration Zone in Hainan

Naast China is Kingpeng ook actief in andere landen wereldwijd. Gedurende het laatste jaar heeft het bedrijf bijvoorbeeld een indrukwekkend aantal projecten opgestart in landen als Iran, Angola, Turkije, Kazachstan, Thailand, Turkmenistan, Mongolië, Qatar en Oman. Deze projecten variëren van glazen kassen voor de productie van tomaten en aardbeien geteeld op hydrocultuur, de voortplanting van jonge planten tot goedkope kassen op zonne-energie en zelfs meerlagige verticale landbouw containers met LED lichten.


Kas gebouwd door Kingpeng voor een klant in Qatar


Project van Kingpeng in Mongolië

"Het is ons doel om een oplossing te hebben voor iedere situatie en ieder klimaat, doel en land", zegt Liang trots. "Hoewel China nu een belangrijke markt is, is export ons toekomstdoel. We houden de ontwikkeling binnen de economie die ruimte bieden voor de de bouw van kassen in de gaten en zetten in op die gebieden. We willen de sector laten zien dat we een serieuze partner zijn."



Voor meer informatie:
Beijing Kingpeng International Hitech Corporation
Mr. Liang Qi
liangqi@chinakingpeng.com
www.kingpengintl.com.

Publicatiedatum: