Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peruaanse Beta exporteerde 75% meer diepvriesasperges

De export van diepvriesasperges van Beta Agroindustrial Complex bedroeg in 2016 2.800 ton, 75% meer dan de 1.600 ton in 2015. Dit meldde de CEO van het bedrijf, Lionel Arce Orbegozo. Hij zei dat dit aandeel (2.800 ton) goed was voor 35% van de aspergemarkt. De belangrijkste bestemmingen voor de asperge-export zijn de Verenigde Staten, Japan en Europa. 

Orbegozo vertelde ook dat Beta in 2016 20.000 ton asperges heeft geƫxporteerd. In vergelijking met 2015 is dit segment weinig gegroeid. De belangrijkste bestemmingen waren de Verenigde Staten en Europa. Orbegozo: "Door de toenemende vraag naar diepvriesasperges wordt er op nieuwe stukken grond asperges verbouwd."

Beta heeft 2.800 hectare asperges in bezit, waarvan 2.500 op dit moment geproduceerd worden en 300 dit jaar in productie zullen gaan. Orbegozo: "We blijven asperges planten. Ons doel is om nieuwe productiegebieden te vinden. Die gebieden worden echter steeds schaarser."

Bron: agraria.pe

Publicatiedatum: