Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Reacties Arnoud Klootwijk (Ben van der Waal) en Ronnie Moorman (Willem Dijk)

Pasen geeft omzetimpuls, maar ook weer en tijdstip van belang

Tholen - Zorgt Pasen nog voor een plusje in de verkoop van AGF? Welke producten zijn het meeste populair en hoe speel je als groothandel in op de feestdagen? We vroegen het Ronnie Moorman van Willem Dijk AGF en Arnoud Klootwijk van Ben van der Waal. "De Pasen zorgt zeker voor een impuls in de verkoop. Ook het mooie weer van de afgelopen dagen werkt daaraan mee. Zo zijn asperges, aardbeien en ook het andere zacht fruit zoals frambozen erg populair. Bij onze horecaklanten zijn ook cressen steeds populairder aan het worden. Ook de rijperij staat goed vol voor onze klanten. Mango's en avocado's worden dus ook meer verkocht rond deze dagen", vertelt Arnold.



Ook Ronnie noemt de asperges en aardbeien als populaire producten. "Maar natuurlijk ook nieuwe aardappelen waaronder veel animo voor nieuwe krieltjes. "Pasen zorgt zeker voor extra impuls. Het weer zou een nog grotere boost geven maar voor ons is Pasen een topweek. Hij noemt het tijdstip waarop Pasen valt eveneens van belang. "Afgelopen jaar viel Pasen twee weken eerder, waardoor je nog te vroeg bent met asperges en redelijke volumes aardbeien van Hollandse bodem. Nu staan we er iets beter voor. We verwachten een perfecte week!"

"Wij hebben niet echt Paasacties, maar we hebben wel een compleet assortiment met alleen maar topkwaliteit en daarnaast zijn er elke dag wel afwisselende actiepartijen die voor een leuker prijsje weg kunnen", vertelt Arnold. Ook Willem Dijk anticipeert niet echt op Paasacties. "Wel vragen winkeliers naar speciale Paasproducten om iets mee te doen, maar het zou slimmer zijn om je uitstraling in de winkel op z'n Paasbest te hebben. Zelf geven we jaarlijks met Pasen iedere klant een leuke attentie gratis. We zorgen wel met Pasen dat 'nee' verkopen niet bestaat. We doen er alles aan om een compleet pakket te garanderen. Beter duur dan niet te koop", besluit Ronnie.

Voor meer informatie:
Ben van der Waal Zuidvruchten
Groothandelsmarkt 176
3044 HG Rotterdam
Tel: 010-4153812
Fax: 010-4379494
verkoop@benvdwaal.nl
www.benvdwaal.nl

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF
Ronnie Moorman
06-53374274
ronnie@willemdijk.nl
www.willemdijk.nl