Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Touw in de kas beter bekeken

Touw. Je zou denken dat dit het simpelste en minste aandacht vergende product is in een kas. Maar voordat het in de kas wordt opgehangen, is er al veel onderzoek naar gedaan.



Niet zo eenvoudig
"Touw voor de tuinbouw moet aan verschillende heel technische eisen voldoen. Het is niet zo eenvoudig als je zou denken," zegt Henrique Ribas van Exporplas. De Portugese onderneming vervaardigt al bijna 35 jaar touw, garens en synthetische koorden. "We hebben veel tijd en geld geïnvesteerd in het onderzoek en de ontwikkeling van slijtvaste touwen voor gebruik in de glastuinbouw. Onze fabriek heeft een geavanceerd extrudeer systeem waardoor we met grote precisie touwen kunnen maken van zeer hoge kwaliteit. "

Een van die precieze aspecten is het vrije val vermogen. "Touw voor vrije val haken moet flexibel zijn om rond een metalen haak te passen. Tegelijkertijd moet het zacht genoeg zijn om recht naar beneden en zonder bochten naar beneden te vallen. De juiste balans tussen deze eigenschappen vinden, vergt veel onderzoek en ontwikkeling."



Naast het vrije val vermogen zijn ook de slijtvastheid, de sterkte en dikte erg belangrijk. Ribas legt uit dat een andere zeer belangrijke eigenschap de UV-bestendigheid van het touw is. "Touw staat aan extreme straling en licht bloot, wat afbraak van de vezels kan veroorzaken. Onze Expert Horti Twine is verkrijgbaar met verschillende gradaties UV-bestendigheid om in elk klimaat ter wereld een veilige oplossing te bieden."



Het touw van Exporplas wordt vooral gebruikt voor tomaten, paprika's, komkommers en aubergines. "We hebben ze in verschillende diktes en kleurenconfiguraties, waarbij de witte, groene, blauwe, gele en zwarte kleuren het meest populair zijn."



De touwen van Exporplas worden wereldwijd naar 50 landen geëxporteerd via een uitgebreid netwerk van distributeurs en toeleveranciers. "We hebben genoeg capaciteit om onze productie te verhogen en staan daarom open voor nieuwe relaties met andere distributeurs. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op."

Voor meer informatie:
Exporplás
Henrique Ribas
henriqueribas@exporplas.pt
+351 256 790 340
www.exporplas.pt

Publicatiedatum: