Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peterselie - populairste kruid in Duitsland

Peterselie dient niet alleen maar als garnituur of voor het kruiden van veel gerechten, het is ook een geneeskrachtig kruid. Peterselie bevat veel vitamines, geeft veel gerechten hun typische aroma en is volgens het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV) de onbetwiste nummer 1 onder de kruiden.

Peterselie wordt zowel in de volle grond alsook in de kas geteeld. De oogst uit de volle grond vindt van mei tot november plaats. In de kassen gaat de oogst het hele jaar door.

Peterselie houdt van lichte standplaatsen maar niet van direct zonlicht, aldus het RLV. Het kruid is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld in een bosje, los naar gewicht, in potten, gedroogd en diepgevroren. Er zijn twee varianten, namelijk met gekruld blad en met gladde bladeren. Ook de peterseliewortel kan op veel verschillende manier gebruikt worden.

Peterselie bevat veel vitamine A, B1 tot en met B6, C en K evenals bètacaroteen en foliumzuur. Het reinigt het bloed, bevordert de spijsvertering en is zeer geschikt als voedingsaanvulling vanwege de vele sporenelementen. Chlorofyl en de etherische oliën in peterselie hebben bovendien een geurbindende werking.
Publicatiedatum: