Dé website voor de Nederlandse groententeelt

Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Peterselie - populairste kruid in Duitsland

Peterselie dient niet alleen maar als garnituur of voor het kruiden van veel gerechten, het is ook een geneeskrachtig kruid. Peterselie bevat veel vitamines, geeft veel gerechten hun typische aroma en is volgens het 'Rheinische Landwirtschafts-Verband' (RLV) de onbetwiste nummer 1 onder de kruiden.

Peterselie wordt zowel in de volle grond alsook in de kas geteeld. De oogst uit de volle grond vindt van mei tot november plaats. In de kassen gaat de oogst het hele jaar door.

Peterselie houdt van lichte standplaatsen maar niet van direct zonlicht, aldus het RLV. Het kruid is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, bijvoorbeeld in een bosje, los naar gewicht, in potten, gedroogd en diepgevroren. Er zijn twee varianten, namelijk met gekruld blad en met gladde bladeren. Ook de peterseliewortel kan op veel verschillende manier gebruikt worden.

Peterselie bevat veel vitamine A, B1 tot en met B6, C en K evenals bètacaroteen en foliumzuur. Het reinigt het bloed, bevordert de spijsvertering en is zeer geschikt als voedingsaanvulling vanwege de vele sporenelementen. Chlorofyl en de etherische oliën in peterselie hebben bovendien een geurbindende werking.

Publicatiedatum: 24-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: