Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Isabel Trillas Gay genomineerd voor EU-prijs met Asperello T34 Biocontrol

Biobest feliciteert Professor Isabel Trillas Gay met haar nominatie. De medeoprichtster van Biocontrol Technologies werd samen met twaalf andere vrouwelijke ondernemers genomineerd voor de EU-prijs voor 'women innovators 2017'. Ze kreeg deze erkenning, omdat ze een nieuwe biologisch beschermingsmiddel op basis van het natuurlijk organisme Trichoderma asperellum ontdekte en ontwikkelde. Biobest heeft dit middel in haar productassortiment.



Innovatieprogramma
De Europese Unie reikt deze prestigieuze prijs jaarlijks uit aan vrouwelijke, Europese ondernemers die innovaties op de markt gebracht hebben. Isabel Trillas Gay is Professor aan de Faculteit Biologie aan de Universiteit van Barcelona. Daarnaast werkt ze als partner, lid van het directiecomité en wetenschappelijk adviseur bij het spin-off bedrijf Biocontrol Technologies. Dit bedrijf werd in 2016 als uitmuntend bestempeld in het kader van Horizon 2020, het Europees onderzoeks- en innovatieprogramma voor kleine of middelgrote ondernemingen.

Drie toepassingen
Biobest verkoopt de nieuwe, innovatieve biofungicide onder de naam Asperello T34 Biocontrol. Het product heeft drie toepassingen en biedt zo een oplossing voor verschillende problemen. Op de eerste plaats koloniseert Asperello T34 Biocontrol de wortels om een barrière te vormen tegen pathogene schimmels, wat resulteert in een gezonde wortelgroei. Daarnaast activeert Asperello het afweermechanisme van de plant en parasiteert en doodt het pathogenen. Ten derde biedt het een uitstekende bescherming tegen wortelziekten zoals Pythium en Fusarium.

Toelating in België, Nederland en Frankrijk
Onlangs promootte Biobest Asperello T34 Biocontrol op IPM Essen. Het product kreeg recent de toelating in België, Nederland en Frankrijk om Fusarium oxysporum in de sierteelt te bestrijden. Asperello T34 Biocontrol vormt ook een uitstekende bescherming tegen Pythium in tomaten-, paprika- en aubergineteelten. In de VS wordt het al sinds 2015 verkocht om wortelziekten in sierteelten te bestrijden.
Symbolisch koos de jury ervoor op 8 maart, Internationale Vrouwendag, de prijzen voor 'woman innovators 2017' uit te reiken in het Europees Parlement in Brussel. Professor Isabel Trillas Gay viel niet in de prijzen, maar was bijzonder erkentelijk voor haar nominatie.

Voor meer informatie:
Biobest Belgium NV
T: +32 14 25 79 80
Email: info@biobest.be

Publicatiedatum: