Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe romaomaat onder licentie bij Canadese teler

Het Canadese Red Sun Farms heeft de exclusieve rechten op een biologische romatomaat. "Het ras heeft Terneto en is een uitstekende zaadvariëteit," legt Harold Paivanrinta uit. "We hebben net de eerste tomaten geplukt en ze hebben een Brix van negen, dus het zal er alleen maar beter op worden de komende tijd. We testen het ras momenteel ook in Mexico uit maar hier is de productie nog niet begonnen. Het plan is om de tomaat uiteindelijk ook in de Verenigde Staten te gaan telen maar toen we in Ohio wilden beginnen, hadden we de licentie nog niet rond." De tomaat heeft een dieprode kleur en is vooral geschikt als snacktomaat. Het ras wordt momenteel aan de retail geleverd.

Biologisch
We verwachten dit seizoen iets meer dan 900.000 kilo te produceren. Op basis van eerdere resultaten, denk ik, dat we de onze productie de komende jaren zullen blijven uitbreiden. Op dit moment verkopen we Terneto in verpakkingen van 900 gram, 680 gram en een 470 gram."



Ohio
Golden Sun is één van de Red Sun Farms in Ohio in de Verenigde Staten. "We hebben hier fors uitgebreid. Ons areaal telt 7,7 hectare. De kassen waar we zo'n 9.000 lampen hebben geïnstalleerd, zijn volledig verlicht. Hoewel we nu een kort seizoen hebben, van april tot juli, zullen we in november ons normale seizoen starten dat tot juli zal duren. De tomaten zullen in de winter onder kunstlicht geteeld worden."

Tomaten uit eigen tuin
"In Canada en de Verenigde Staten is het momenteel een trend om zelf tomaten te telen. Voor ons is het logisch om onze productie af te stemmen op de matigste maanden omdat de markt dan stagneert. Het heeft geen nut om onze piekproductie te plannen op het moment dat alle hobbytelers tomaten uit eigen tuin oogsten. Het is een hele uitdaging geworden om je piekproductie in de zomermaanden te vermarkten. Wij weten dit en verminderen onze productie in deze periodes," aldus Harold.

Voor meer informatie:
Harold Paivarinta
Red Sun Farms
haroldp@redsunfarms.com
www.redsunfarms.com
Publicatiedatum: