Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

InfraCo Asia begint joint venture voor hydrocultuur project in India

InfraCo Asia Development gaat door middel van een joint venture een hydrocultuur project ontwikkelen in Junga in het Shimla-district in Himachal Pradesh te India. De joint venture bestaat uit het Zuid-Aziatische team van ontwikkelaars van InfraCo Asia, Equicap Asia en de lokale partner Junga FreshnGreen Pvt. Ltd. (JFPL). Met het project wordt op basis van hydrocultuur een landbouwfaciliteit opgezet van in totaal 9,3 hectare.

JFPL is op zijn beurt opgezet als joint venture van het Indiase bedrijf Vas Agri Private Ltd (VAS) de Nederlandse Westlandse Project Combinatie BV (WPC). WPC zal zodoende de benodigde technologische expertise op het gebied van hydrocultuur leveren. InfraCo Asia zal US$1,1 miljoen (€1,0 miljoen) in het project investeren, dat nu een totale waarde heeft van US$4,45 miljoen (€4,17 miljoen). Het project wordt daarnaast ook ondersteund door de faciliteit voor technische ondersteuning (TAF) van de PIDG, dat US$800.000 (€749.000) investeert. Het project zal in twee fases worden opgezet en zal naar verwachting met het eerste kwartaal van 2020 volledig in bedrijf zijn.

De overeenkomst voor de joint venture werd op 24 februari 2017 in New Delhi getekend door Sandiip Bhatia, oprichter van VAS Afri en directeur van JFPL en Allard Nooy, CEO van InfraCo Asia.

"InfraCo Asia is verheugd om het vereiste leiderschap en het ontwikkelingskapitaal aan te dragen bij een project dat voor geavanceerde landbouwinnovatie in India gaat zorgen," zei Allard Nooy. "Gezien hoe moeilijk het is om financiering te verkrijgen voor landbouwprojecten in India, gaat InfraCo Asia als katalysator voor particuliere investeringen een best praktijkmodel opzetten, dat herhaaldelijk kan worden toegepast."

Het project
De eerste fase van het hydrocultuur project draait om de opbouw van drie teeltkassen met een areaal van 2,8 hectare. Daarnaast wordt een hypermoderne geautomatiseerde kwekerij opgezet. In de kassen worden groenten en kruiden in commerciële volumes geteeld, terwijl de kwekerij voor kwalitatief hoogwaardig materiaal voor aanplanting zal zorgen. De gewassen die op deze manier worden geproduceerd zijn ijsbergsla, cherrytomaten, komkommers en gekleurde paprika's.

"We zien dit als een concept met een universele aantrekkingskracht," zegt Vivek Gupta van Equicap Asia. "Hydrocultuur maakt gebruik van wetenschappelijk bewezen methodes om aan de behoeftes van consumenten te voorzien, terwijl ook de telers zelf er duidelijk voordeel uit kunnen halen. We zijn enthousiast om namens InfraCo Asia deze investering aan te mogen voeren en zien ernaar uit om na verloop van tijd met succes het project te implementeren."

Volgens Sandiip Bhatia zal het Junga Hydroponics Project onderdeel zijn van een geïntegreerde aanpak om de verspilling van verse groente in India te verminderen. "Naar aanleiding van de oproep van de Indiase Minister-President Narendra Modi om efficiënter te produceren, hebben we ons erop toegelegd om het concept van "Smart Farms" in India toe te passen en zo veilig voedsel te produceren. Efficiënt teeltmanagement en goed management van onze grondstoffen is van cruciaal belang. We willen een milieuvriendelijke aanpak hanteren om onze lokale omgeving te beschermen," aldus Bhatia.

"We willen graag de ambassade van Nederland in India bedanken voor de grote rol die men daar heeft gespeeld. Dankzij de Nederlandse ambassade konden aandeelhouders van JFPL bij elkaar komen om teelt door middel van hydrocultuur in India mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om het project in partnerschap met InfraCo Asia met succes af te ronden," zegt Bhatia.

Impact
De landbouwsector van India draagt 18% bij aan het bruto nationaal product van het land. Ook zorgt de sector voor bijna 60% van alle werkgelegenheid. De Indiase overheid wil de opbrengst, efficiëntie en duurzaamheid van de landbouw verbeteren. Ook wil de overheid de gevolgen van klimaatsverandering op kunnen vangen.

Hydrocultuur is een bewezen teeltmethode waarmee op duurzame wijze een hogere opbrengst kan worden verkregen. Tegelijkertijd kunnen telers hierdoor minder afhankelijk worden van chemische meststoffen. De opbrengst voor producten als bladsla kan door middel van teeltkassen tien keer zo hoog zijn ten opzichte van conventionele teeltmethodes. Als het nieuwe project eenmaal volledig op gang is, zal het voor 100 stafleden werkgelegenheid creëren.

"Als onderdeel van ons project willen we in onze lokale omgeving banen genereren en de ontwikkeling van vaardigheden verbeteren. We richten ons bij de telersgemeenschap op training, mogelijkheden voor een open markt en een verbeterde kwaliteit en verhoogde opbrengst met minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen," zegt Bhatia.

De beste methodes voor de oogst en verpakking zullen ervoor zorgen dat het project groente zal produceren met een kwaliteit die geschikt is voor export. Alle inwoners van het Shimla-district zullen de economische voordelen van het project meekrijgen. Van de 810.000 inwoners leven er 275.000 onder de armoedegrens. Het succes van het project zal niet alleen laten zien dat het mogelijk is om door middel van hydrocultuur commerciële volumes aan groenten en kruiden te produceren. Het project zal ook een blauwdruk geven voor het financieren van goed opgebouwde en commercieel levensvatbare projecten in de landbouwsector van India.

Voor meer informatie:
InfraCo Asia
9 Raffles Place
Level 18, Republic Plaza II
Singapore 048619
+65 6823 6860
www.infracoasia.com
Publicatiedatum: