Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Galicia Greenery opent nieuwe kas in Oekraïne

Twee jaar na het zaaien van de eerste slaplanten heeft het Oekraïense glastuinbouwbedrijf Galicia Greenery een nieuwe kas met een oppervlakte van 4.600 m2 in gebruik genomen.



Nederlander Mikel Honders, projectmanager bij Foodventures, legt uit dat de uitbreiding een logische stap is. "We kwamen hier vijf jaar geleden met het plan om een kassenbedrijf van 5 hectare te realiseren. Als gevolg van de crisis in het land en het feit dat onze lokale partners zich terugtrokken, werd ons plan verstoord. We konden uiteindelijk aan de slag met een kleinere slateelt en het is goed om te zien dat we met de eerste productiekas een plaats op de markt hebben weten te veroveren. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet." 

Galicia Greenery is een spin-off bedrijf dat tot stand kwam door investeringen van FoodVentures en de Nederlandse telerscoöperaties Rainbow en Prominent. Sinds mei 2015 wordt er sla geteeld in een 3.400 m2 grote high-tech kas met behulp van een Dry Hydroponics systeem. "Omdat we de gehele productieketen beheren van zaaien tot distributie hebben we een plaats op te markt veroverd en goede contacten opgebouwd met lokale retailers, winkels en restaurants. We zien nu dus ruimte voor uitbreiding. We bedienen een nichemarkt die verdere groei behoeft."



De uitbreiding kwam mede tot stand met de financiering van de Nederlandse aandeelhouders. De Nederlandse kassenbouwer Havecon was verantwoordelijk voor de constructie en Patron Agri Systems verzorgde de technische installaties. Een lokale aannemer werd ingehuurd om het project uit te voeren. 



Vorige week werd de kas officieel in gebruik genomen in aanwezigheid van de Nederlandse ambassadeur in Oekraïne, Kees Klompenhouwer, Olga Trofimtseva, afgevaardigde van het ministerie van Landbouw, en Oleg Synyutka, de gouverneur van lviv Oblast.

Voor meer informatie: www.galiciagreenery.com
 

Publicatiedatum: