Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe spray-oplossing voor kleine kassen

Het besproeien van gewassen in kassen hoeft niet langer nog een enorm gedoe te zijn met slangen, zware machines en stroomkabels. Dankzij een nieuwe sprayer van 50 liter die op batterijen loopt, is het mogelijk om in 14,5 uur zo'n 1300 liter te sproeien zonder dat daarbij stroomkabels worden gebruikt.

De nieuwe tweewielige A50-sprayer van Birchmeier is een lichtgewicht sprayer met een ingebouwde mixfunctie. De sprayer is dankzij zijn omvang, capaciteit en mobiliteit erg geschikt voor gebruik in kleine tot middelgrote kassen en vertical farms. De meeste andere zware spraymachines of handmatige spraypompen missen voor dit soort locaties de vereiste mogelijkheden.



De A50 heeft een elektronisch controlesysteem, waarmee je de waterdruk kunt programmeren en op een vast niveau aan kunt houden. "Het systeem controleert ook belangrijke componenten, zoals de pomp en de oplaadbare batterij," zegt Angela Mayer van Birchmeier. "Een constante druk leidt tot een stabiele spray. Dit zorgt voor een maximaal effect en vermindert de hoeveelheid van het middel dat wordt gebruikt."

De druk van de stille en milieuvriendelijke pomp kan continu worden versteld tussen 1 tot 10 bar. Afhankelijk van de waterdruk en de accessoires die worden gebruikt, kan de oplaadbare batterij 14,5 uur mee. Tijdens deze periode kan er tot 1300 liter worden gesproeid. Met de juiste spuitstukken kan een doorstroomsnelheid van maximaal vier liter per minuut worden bereikt.

De A50-sprayer weegt met batterij en lege tank 33 kg. De batterij heeft slechts 2,5 uur nodig om op te laden.

Voor meer informatie: 
Birchmeier Sprühtechnik AG
Angela Mayer
angela.mayer@birchmeier.com
T: +49 (0)151 61 53 78 97


Publicatiedatum: