Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote aspergeproductie in Franse regio les Landes

Asperges uit de zandgronden van de Franse regio Les Landes dragen het PGI-keurmerk en zijn dit seizoen eerder op de markt gekomen dan voorgaande jaren. De zachte temperaturen aan het begin van maart en het zeeklimaat in de regio hebben bijgedragen aan een grote productie.



De aspergeteelt blijft niet beperkt tot les Landes en ook elders in Europa is de aanvoer groot, wat gezorgd heeft voor lage prijzen bij aanvang van het seizoen. "De asperges zullen nog tot half mei gestoken worden, misschien zelfs nog wel iets langer. We kunnen alle drie de kleuren leveren, wit, groen en paars, vertelt Emmanuel Descloux van Priméale. 



Priméale levert drie verschillende verpakkingen: versverpakkingen van 500 gram, 750 gram en 1 kilo, of bulkverpakkingen van 3 of 5 kilo. Voor het eerst levert het bedrijf ook een ready-to-sell doos van 5 kilo. "Met deze nieuwe verpakking kunnen wij de versheid van ons merk benadrukken en nieuwe consumenten trekken. De verpakking maakt losse verkoop eenvoudiger en sluit aan bij het overige Priméale-assortiment."


Bezoek www.primeale.fr voor meer informatie

Publicatiedatum: