Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Almeria: meer concurrentie tomaten- en komkommers uit Nederland en Polen

De tomaten en komkommers uit Almeria moeten tegen Europese producten concurreren, vooral de producten uit Polen en Nederland. 

Volgens het rapport van de Andalusian Prices and markets Observatory zijn de eerste partijen Poolse tomaten gekocht door Europese supermarkten. Ook is de Nederlandse levering van komkommers opmerkelijk. Nederland motiveert supermarkten om meer Nederlandse producten te kopen. Het Observatory rapport: "Sinds een paar weken zijn Britse supermarkten naar Nederlandse leveranciers geswitcht. Toch blijft Almeria producten leveren aan grote retailers in landen zoals Duitsland en Oostenrijk."

Er vindt een verschuiving plaats naar landen die, vanwege hun geografische ligging, een voorsprong hebben op Almeria. Dit heeft direct invloed op de prijzen van de producten. De meeste tomatensoorten worden vooral door de binnenlandse markt geconsumeerd. Vergeleken met week 11 zijn de tomatenprijzen gedaald. De komkommerprijzen zijn in de tweede helft van maart gedaald en zijn laag voor het laatste gedeelte van de herfstoogst. 

Nederlandse paprika's kosten €0,32/kg, Spaanse paprika's kosten €0,45/kg, Franse paprika's kosten €0,25/kg. De gemiddelde paprikaprijs is aanzienlijk gedaald in de voorlaatste week van maart. Paprika's kunnen minder goed lange afstanden aan. Als de paprika's aankomen op de bestemming, is de kwaliteit niet meer optimaal. Dit heeft invloed op de prijzen. Veel Europese distributeurs halen hun producten uit Murcia, wat ten koste gaat van de productie van Almeria. 

Nederland brengt de eerste rode en gele paprika's op de markt. Veel commerciële programma's met internationale cliënten worden aan het einde van de maand stopgezet. Dit heeft invloed op de waardevermindering van de paprika's deze week. 

Bron: lavozdealmeria.es
Publicatiedatum: