Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse bedrijven maken kennis met Chinese tuinbouwsector

De Netherlands Business Supporting Office in Nanjing en de Dutch Consulate in Shangai, hebben in maart een tweedaags evenement georganiseerd. Het doel was om kennis te maken met de tuinbouwontwikkelingen in Lianyunga. Zo willen ze samenwerking en handel stimuleren tussen Chinese en Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector. 

Er deden acht Nederlandse bedrijven mee, (HortiMax/Ridder Group, Priva, Philips LED, Dümmen Orange, Metazet, Anthura, Hoogendoorn en Jiffy). Allereerst hebben ze bezoeken gebracht aan Donghai Sinoflor Cut Flower Co., Punan town Modern Agri Demonstration Park, Ace Farm en Sino-Dutch Bulb Flower Co. in Lianyungang, het noorden van de provincie Jiangsu. 



Daarna vond het 'Sino-Dutch Horticulture Technology Exchange' plaats. De heer Fons vertegenwoordigde het Bureau of Commerce and Agriculture Commission Lianyungang met een welkomstspeech. Nick Hong, Ambtenaar van tuinbouw van de Consulaat Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Shanghai, gaf een presentatie 'Smart Horticulture in the Netherlands'. Meer dan 15 Chinese tuinbouwbedrijven namen deel aan het evenement. Er was daarnaast een netwerkmogelijkheid, die alle Nederlandse en Chinese bedrijven samenbrachten. Er werden gedachten uitgewisseld en er werd gediscussieerd over mogelijkheden voor handel en samenwerking. 



Succesvol

De Nederlandse delegatie werd vriendelijk ontvangen door de burgemeester van Lianyungang. Het nieuws kwam in de Lianyungang Daily, de lokale krant. Volgens de commerciële manager van Dümmen Orange, Oscar Niezen, was het evenement erg nuttig en succesvol. Hij vond het programma goed georganiseerd door NBSO Nanjing en het Nederlandse Consultaat Generaal in Shanghai. De persoonlijke steun van de burgemeester en andere hoge beambten in een stad waar 5,5 miljoen mensen wonen, liet zien hoe efficiënt en ervaren the Dutch Economic Affairs Network in China is. De Chinese overheid is belangrijk voor de ontwikkeling van regionale economieën zeker voor prioriteitssectoren zoals de tuinbouw. Oscar denkt dat het evenement een stap is in de goede richting voor een toename van de handel in Jiangsu. 



Bioteelt
Er is ook gesproken met Fulco M. Wijdooge, algemeen manager China, HortiMax/Ridder. Hij vertelde over een verwerkingsbedrijf, dat nu groenten van eigen telers en derde partijen. Het bedrijf is geïnteresseerd in biologische teelt. Fulco vertelde over de kostenbesparingen en voordelen van biologische teelt. Hij vertelt ook dat sommige bedrijven al samenwerken met Nederlandse bedrijven. Samen hebben ze goedlopende bloemenkassen. Ze willen deze verbeteren en automatiseren. Er wordt gestart met een nieuw koelsysteem. Dat bedrijf heeft ook interesse in zijn nieuwe touch-screen klimaatbedieningscomputer.



Plantenspecialist, PhD. Jianfeng DAI van Philips LED, geeft aan dat sommige mensen denken dat LED een grote investering is. Via dit evenement heeft hij gekeken naar potentiële mogelijkheden voor lagere investeringen met zonnekassen. Hij denkt dat high tech uiteindelijk betaalbaar wordt en nuttig voor gebruik in de tuinbouw.



Bron: Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: