Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
PIB HortiTechIndia

Nederlandse oplossingen voor de Indiase tuinbouwsector

Nederland gaat met India werken aan oplossingen voor de tuinbouwsector in India. Daarvoor tekenden verschillende partijen op 30 maart 2017 het nieuwe Partners for International Business (PIB) convenant HortiTechIndia.

Het convenant werd getekend door Ad Bischoff van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) , Davinia Lamme van Larive International en een consortium van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de tuinbouwsector.



Missie HortiTechIndia
De missie van HortiTechIndia is:
  • de Nederlandse tuinbouwsector positioneren als de belangrijkste samenwerkingspartner voor India;
  • de tuinbouwsector tot een hoger niveau brengen;
  • het marktaandeel onder Nederlandse spelers vergroten.
Het convenant heeft voor ogen dat de opbrengst van landbouwgrond per vierkante meter omhoog gaat en daarmee de opbrengst voor de teler. Ook moet de productkwaliteit en voedselveiligheid verbeteren en technologische kennis en kunde worden overgedragen.

De activiteiten bestaan onder andere uit demonstraties, training en het ontwikkelen van business modellen die aantonen dat het in India haalbaar is om te investeren in Nederlandse technologie.

Nederlandse experts
HortiTechIndia wordt gecoördineerd door Larive International. De deelnemende partijen zijn Nederlandse experts op het gebied van ontwerp van kassen, hoogwaardige zaden, biologische gewasbestrijding, irrigatie, klimaatbeheer, schermen voor in kassen, kennis en training over het verbouwen van gewassen en ontwikkeling van geïntegreerde ketens. De partijen gaan voor 3 jaar de samenwerking aan.

De volgende partijen dragen bij aan het succes van HortiTechIndia: Rijk Zwaan Export, Koppert Biological systems, Ludvig Svensson, Hoogendoorn Growth Management, Dutch Plantin, VEK adviesgroep, Twins Yeald, Lentiz Onderwijsgroep, Van Hall Larenstein University of applied sciences, en Larive International.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Kamal Afarmach
E kamal.afarmach@rvo.nl
Publicatiedatum: