Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Siciliaans wortelseizoen in volle gang

Het Siciliaanse wortelseizoen is in volle gang na een strenge winter met overvloedige regenval, vooral in het zuidoosten van de regio. Massimo Pavan van PEF is een van de grootste worteltelers en handelaren van Italiëen neemt de situatie op de Italiaanse wortelmarkt door. "Laten we beginnen met Sicilië waar volgens de specificaties van Consorzio della Carota Novella di Ispica IGP de afzet kan plaatsvinden tussen 15 februari en 20 juni. We vroegen het ministerie om begin februari met oogsten te beginnen omdat klimaatveranderingen ons in staat stellen het seizoen twee weken eerder te openen. We hopen snel een antwoord te krijgen."


Pef is opgericht in 1980 als een dochteronderneming van Gruppo Peviani. Er zijn twee faciliteiten: één in Chioggia en een in Ispica en beide verwerkingscentra hebben het Ifs GlabalGAP en Grasp certificaten.



De wortels worden verwerkt in de Ispciafaciliteit tussen februari en mei. Pgi nieuwe wortels worden geteeld op 150 hectare. Dankzij een van de grootste fabrieken in de sector kan het bedrijf ongeveer 200 ton wortels per dag verpakken, die door twee hydrokoelers gekoeld worden waardoor de houdbaarheidsdatum flink verlengd wordt.



"In tegenstelling tot de rest van Europa zijn er geen opslagfaciliteiten voor wortels in Italië. Ze worden gebruikt om zomerwortels in koelfaciliteiten op te slaan voor 6-8 maanden, afhankelijk van de marktvraag en zijn bruikbaar in gebieden waar verse wortels niet het hele jaar door beschikbaar zijn. Na opslag worden de wortels geborsteld zodat ze er weer helemaal fris uitzien." De organoleptische eigenschappen komen natuurlijk niet in de buurt van verse wortels.


Boven en onder: Het grootste deel van het gebruikte water wordt gefilterd en gerecycled en dankzij een fotovoltaïsche fabriek kan het bedrijf zelf alle energie produceren die het nodig heeft, zodat de CO2 uitstoot vrijwel nihil is.



Hoewel wortels het belangrijkste product van het bedrijf blijven, zijn er ook andere producten geïntroduceerd, zoals mini-watermeloenen, courgettes (1.500 ton) en tomaten (2.000 ton) waaronder de bekende Pomodoro di Pachino IGP.

De Chiogga faciliteit
In Chioggia produceert en verhandelt de faciliteit, geleid door Massimo´s broer Roberto, winter- en zomerwortels. Het productiegebied strekt zich uit tot Ferrara, waar de bodem onder is en vooral geschikt voor lange elegante wortels. Het oogsten van de 130 ha begint begin mei en stopt begin augustus. Winterwortels worden geteeld op 50 ha tussen oktober en februari.



De red radicchio is nog een vlaggenschip van Pef Chioggia, die in Veneto geteeld wordt. Ongeveer 3000 ton wordt gedistribueerd over heel Europa ieder jaar. Het bedrijf is daarnaast onderdeel van het Consorzio del Radicchio di Chioggia IGP.
 
Op 25 maart wijde Pef de nieuwe kantoren van de Chioggiafaciliteit in als erkenning voor de strategische positie van Chioggia voor de Europese markt en de sterke ontwikkeling.


De inwijding van de nieuwe kantoren van Pef in Chioggia.

Er werd ook een gedenkplaat onthuld ter ere van Cav. Eugenio Ennio Pavan, medeoprichter van Pef, die recentelijk overleden is. (zie foto onder)



Pef produceert ieder jaar ongeveer 20.000 ton, waarvan 70% bestemd is voor de export. De rest gaat naar Italiaanse verkopers, H&R, en de verwerkingssector.


De nieuwe kantoren in Chioggia

"Hoge kwaliteit, voedselveiligheid en snel reageren op een steeds veranderende markt zijn de kerndoelen van het bedrijf. Het is moeilijk te overleven in deze sector zonder product met toegevoegde waarde. Een andere belangrijke factor is het als een team samenwerken met andere lokale bedrijven om de lokale productie te stimuleren en de sector te laten groeien. Eerlijk concurrentie is essentieel, omdat het de enige manier is om een vuist te maken tegen de grote merken."

"We hebben ook een goed team neergezet, gericht op het bereiken van onze doelen. Zij geven echt om het bedrijf, alsof het van hunzelf was, en we proberen samen te werken omdat we overtuigd zijn dat alleen zo de beste resultaten behaald kunnen worden."


Voor meer informatie:
Pef Srl
Administration and production and packaging facility
Via P.E. Venturini, 248
30015 Chioggia (VE)
Tel.: (+39) 041 491544
Fax: (+39) 041 5541337

Production ad packaging facility
C.da Garzalla
97014 Ispica (RG)
Tel.: (+39) 0932 951822
Fax: (+39) 0932 952801

Email: info@pefsrl.net
Web: www.pefsrl.net
Publicatiedatum: