Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard start met Oost-Duitse vollegrondsaspergeoogst

Bij aanhoudend goede weersomstandigheden worden de eerste asperges uit de volle grond uit Oost-Duitse teeltgebieden precies op tijd voor Pasen verwacht. Nog een paar warme dagen en Oost-Duitse consumenten kunnen weer genieten van verse asperges uit hun eigen regio, die geteeld werden zonder gebruik te maken van grondverwarming. Als het weer goed blijft, zal telerscoöperatie Landgard in de eerste week van april in Brandenburg, Sachsen en Sachsen-Anhalt de eerste asperges uit reguliere teelt verkopen. Jens Pawlik van Landgard: "De Oost-Duitse asperges, die momenteel reeds in kleine hoeveelheden in de handel verkrijgbaar zijn, stammen nog uit zogenaamde vervroegde teelt, waarbij door externe warmte de temperatuur van de aspergedam verhoogd wordt. Met de eerste oogst uit reguliere teelt onder moderne tunnels gaat voor ons in het oosten van Duitsland het aspergeseizoen nu echt van start."



Koude winter zorgt voor Oost-Duitse asperges van goede kwaliteit
De vooruitzichten voor de kwaliteit van de Duitse aspergeoogst zijn dit jaar zeer goed. Lange vorstperiodes in de winter hebben ervoor gezorgd dat de asperges duidelijk meer scheuten gevormd hebben dan in de milde winters van de afgelopen jaren. De voorjaarsachtige temperaturen van de afgelopen weken hebben meegeholpen aan een gelijkmatige en snelle groei van de asperges - en daarmee voor een milde smaak gezorgd. In z'n totaliteit rekent Landgard daarom op een iets grotere oogst dan vorig jaar en een goede kwaliteit zoals we gewend zijn van Duitse asperges.

In 2016 stamde elke tiende Duitse asperge uit Brandenburg

Bijna 20.000 van de circa 120.000 ton asperges, die afgelopen jaar in heel Duitsland gestoken werden, stamden van telers uit Brandenburg. Daarmee is het Oost-Duitse teeltgebied één van de belangrijkste aspergeregio's in Duitsland die met haar totale oogst nog duidelijk boven andere traditionele aspergegebieden zoals Nordrhein-Westfalen (17.600 ton) staat.
Publicatiedatum: