Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Landgard en RWZ bundelen bedrijfsactiviteiten

De twee Duitse coöperaties Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main (RWZ) en Landgard willen hun handel in professionele tuinbouwartikelen versterken en concentreren zich voortaan sterker op hun kernactiviteiten. Daarvoor willen beide bedrijven hun activiteiten op dit gebied samenbrengen in een joint venture, om zo de basis te leggen voor een samenwerking voor de lange termijn. De Duitse mededingingsautoriteit moet nog toestemming geven voor het plan.

De Duitse markt voor professionele tuinbouw stagneert en ervaart momenteel een voortgaande structuurverandering. De branche staat onder hoge concurrentie- en consolideringsdruk. Daarom zien beide bedrijven de oprichting van een joint venture als een noodzaak om ook in de toekomst bij hun klanten en lidbedrijven als aantrekkelijke aanbieder succesvol gepositioneerd te blijven en tegelijkertijd de coöperatieve structuur te kunnen versterken. De telers wordt een breed assortiment geboden waarbij de zwaartepunten liggen op potten/verpakking, grond/substraten, bemesting/voedingszouten, zaaigoed/jonge planten, werktuigen/techniek en gewasbescherming.




RWZ brengt haar handel in professionele tuinbouwartikelen aan de Niederrhein in de joint venture in. Momenteel wordt deze handel nog afgewikkeld door STE-BE in Korschenbroich, STE-BE Siegardie, de RWZ bedrijfszetels Straelen-Holt en Geldern-Lüllingen evenals de bloemengroothandel in Keulen. De overige tuinbouwvestigingen binnen het afzetgebied van RWZ worden als groothandelsklanten door het gemeenschappelijke bedrijf verzorgd. Vanuit de kant van Landgard wordt de bedrijfstak tuinbouwartikelen, een actueel Profit Center van 'Landgard Blumen & Pflanzen', met de hoofdvestigingen Lüllingen, Wiesmoor, Dresden, Neuss en Roisdorf onderdeel van het nieuwe gemeenschappelijke bedrijf.

De joint venture met een omzetvolume van in totaal circa 50 miljoen euro zal vanuit de bestaande RWZ- en Landgard-vestigingen in heel Duitsland actief zijn.

Publicatiedatum: