Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
12 april, Bleiswijk

Officiële opening Chinese ‘Solar Greenhouse’-kas in Bleiswijk

Op 12 april 2017 wordt de Chinese 'Solar Greenhouse' tuinbouwkas, op het terrein van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research, naast het Improvement Centre van Delphy in Bleiswijk, officieel geopend. Deze kas op zonne-energie, die is voorzien van hoogwaardige technologie, bootst de klimaat-omstandigheden na van een typische kas in China. Door het onderzoek in deze kas zullen de Nederlandse leveranciers beter in staat zijn om in China moderne Nederlandse technologie te leveren die aansluit op de lokale omstandigheden. Met die innovatieve technologie kunnen Chinese telers de kwaliteit en opbrengst van hun gewassen verder verbeteren.



Deze Chinese 'zonnekas' maakt gebruik van zonne-energie die wordt opgeslagen in een betonnen muur. Tijdens het onderzoek zullen er groenten zoals komkommer en tomaat in de kas geteeld worden. Het eerste gewas dat in deze kas zal worden geteeld, is komkommer. De prestaties van de kas zullen worden vergeleken met zonnekassen in China. De kas is voorzien van Nederlandse technologie zoals een klimaatscherm, substraatteelt met een irrigatiesysteem en een klimaatcomputer. Aan de hand van demonstraties en experimenten kunnen Nederlandse leveranciers zien en laten zien dat hun technologie goed aansluit op de omstandigheden in China, zodat Chinese telers hun productie kunnen verhogen en de gewas- en productkwaliteit kunnen verbeteren.



Promotie van Nederlandse technologie
Dit project is opgezet door 'Partners in International Business' (PIB), een groep van toonaangevende Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen in de tuinbouwsector die actief zijn in China. Het doel van het project is om de positie in China van de leden (Hoogendoorn Growth Management, Ludvig Svensson, Ridder Drive Systems, HortiMax, Delphy en Wageningen University & Research) te versterken door Nederlandse technologie te promoten en te laten zien welke voordelen het gebruik van deze technologie en kennis biedt voor de huidige Chinese tuinbouwsector. Het project wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Officiƫle opening op 12 april 2017
De officiƫle opening van de kas en dit project vindt plaats op 12 april van 15.30 tot 17.00 uur bij de glastuinbouw locatie van Wageningen University & Research en het Improvement Centre van Delphy aan de Violierenweg 1 resp. 3 in Bleiswijk. Keynote speakers zijn commissaris van de koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit, voorzitter van de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen Loek Hermans, commercieel adviseur van de Chinese ambassade Guosheng Zhang en Albert Abee, wethouder van Lansingerland, tevens voorzitter van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. De opening is alleen toegankelijk voor genodigden.

Voor meer informatie:
www.dutchsino.com
Publicatiedatum: