Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië gaat op tuinbouw gebied intensief samenwerken met Nederland

Na aanleiding van het bezoek van President Marucio Macri, aan Nederland, heeft de secretaris van tuinbouwkunde Argentinië, Ricardo Negri, twee verschillende overeenkomsten ondertekend. 

Na een bezoek aan de universiteit van Wageningen, is Negri tot een overeenkomst gekomen met de universiteit. Hiermee zal voortaan technologische kennis met betrekking tot de tuinbouwsector uitgewisseld worden. Daarnaast zullen er verschillende samenwerkingen plaatsvinden. 

Daarnaast is er een overeenkomst getekend met de Nederlandse gezondheidsdienst. Deze staat gelijk aan de Argenteinse Senasa. Argentinië wil hiermee de bureaucratische werkwijze verbeteren. Niet alleen in Argentinië, maar ook in het buitenland. Deze overeenkomst vergemakkelijkt het export proces en het verkrijgen van de kwaliteitsgaranties. 

Het doel van de overeenkomst met de universiteit is om hogere kwaliteit en productiviteit in de groenten en fruit sector te bereiken. Net als het verbeteren van de productie in de kassen. In 40 tot 50% van de Nederlandse kassen worden bloemen geteeld. 

Een ander interessant onderwerp voor Argentinië is water. Twee derde van Nederland ligt onder het zee niveau. Het land bereikt hoge productie dankzij bepaalde watersystemen. Het management laat tijdens het bezoek verschillende markten zien. Hier kan gekeken worden naar de productie van verschillende soorten peren, appels en andere producten.

Dankzij de overeenkomst met de Nederlandse gezondheidsdienst, zullen Senasa certificaten, voortaan hetzelfde behandeld worden als de certificaten van de Nederlandse gezondheidsdienst zelf. De producten die geëxporteerd worden naar de Nederlandse markt of doorgezonden worden naar andere bestemmingen, zullen hierdoor een sterkere concurrent zijn. Daarnaast zullen de transactie kosten hierdoor verminderen.

Als tegenprestatie zal de minister van Tuinbouwkunde in de provincie Buenos Aires, Leonardo Sarquis, de universiteit van Wageningen ook van dienst zijn. Er zullen gegevens en waarschuwingen gedeeld worden met betrekking tot het voorkomen van overstromingen. Daarnaast zal informatie met betrekking tot tuinbouwkunde en bloementeelt uitgewisseld worden. 

Nederland is, na de Verenigde Staten, de grootste exporteur van tuinbouw producten in de wereld. Tuinbouw zorgt in Nederland voor 10% van het inkomen, 10% van de werkgelegenheid, 25% van de export en 50% van de toegevoegde waarde in de export. 

Bron: lanacion.com.ar
Publicatiedatum: