Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Preimarkt onder druk

Tholen - In de prei is het lang goed geweest, maar momenteel een rustige bedoening. "Enkele weken geleden spraken we nog van driedubbele prijzen in vergelijking met nu. We zitten rond de 25 cent op de klok en dit had niemand twee maanden terug verwacht", aldus Stefaan Dobbels van exportbedrijf Gerdo. "De daling zette vorige week echt in. Toen gingen we van 40 enkele dubbeltjes naar beneden."



Het trekt weer aan
Hij geeft aan dat het sneller warm weer werd en daardoor de prei harder groeide. "De vraag daarentegen ging niet mee. En dat voelen we nu. Zowel in Belgiƫ, Frankrijk en Nederland staat de preimarkt onder druk. Toch verwacht ik dat dit weer zal aantrekken. Binnen twee weken tijd denk ik dat het prijsniveau beter zal zijn dan nu."

Vrije val

Het is niet alleen de prei die het moeilijk heeft. "Ook de slaprijzen zijn gekelderd en veel andere groenten gaan mee in de prijsdaling. Bij groene paprika was er sprake van een vrije val. Het weer is wel goed, maar de verkoop loopt nog niet helemaal gelijk."

Voor meer informatie:
Stefaan Dobbels
Gerdo NV
Meulebeke - Belgiƫ
Tieltstraat 209
+32/51/40.11.70
www.gerdo.be