Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Eerste twee maanden 2017 redelijk voor witlof"

Tholen - In het witlof vielen de maanden januari en februari mee. "Het is in die maanden eigenlijk al jarenlang slecht geweest, maar dit jaar was het redelijk te noemen", vertelt Gijs van Dongen van Nature's Gold. "Op prijsgebied zaten we de eerste twee maanden van 2017 boven kostprijs en dat was beter dan anders. Mogelijk had het te maken met de tekorten van bepaalde groenten uit het zuiden. In combinatie met een paar kilo per meter minder dan vorig jaar de eerste maanden, maar er zijn zo veel redenen te bedenken waarom de prijzen dit jaar hoger lagen."



Mindere sorteringen draaien door
Hij vervolgt: "Momenteel zitten we helaas alweer enkele weken in een dal. De productie ligt op topniveau. Prijzen in België en Nederland variëren van 20 tot 35 cent. De mindere sorteringen draaien zelfs deels door op het moment, die krijgen ze niet volledig verkocht.

Hij hoopt snel op een verbetering. "Natuurlijk is het niet de hele tijd slecht geweest en daar zijn we blij mee. Maar nu zijn het echt bodemprijzen op de vrije markt, dat is nooit goed. De komende weken zullen de wintertelers ermee stoppen en dan zal de marktsituatie hopelijk weer aantrekken. Er zijn vast betere tijden in zicht!"

Voor meer informatie:
Gijs van Dongen
Nature´s Gold Production B.V.
Meirseweg 37
4881 MJ Zundert
T: 0031 (0)76 5974403
gijs@naturesgold.nl
www.naturesgold.nl